Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

2
főre
+
500 g szeletelt sertéstarja
só, bors
2 ek méz
2 ek mustár
5 - 6 ek olaj

A brokkolihoz

350 g brokkoli
2 ek olaj
1 marék mandula
só, bors
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mézes-mustáros tarja pirított mandulás brokkolival

A méz és a mustár örök klasszikus, ezt már az ókori Rómában is tudták, de ki tudja, lehet, hogy már az inkák is felfedezték. Nézzetek rá erre a már-már ijesztően egyszerű receptre, és vigyétek tovább a méz és a mustár párosításának elvitathatatlan hagyományát!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g szeletelt sertéstarja
só, bors
2 ek méz
2 ek mustár
5 - 6 ek olaj

A brokkolihoz

350 g brokkoli
2 ek olaj
1 marék mandula
só, bors
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
Bevásárlólistához adom

A tarjákat sózzuk, borsozzuk, megcsorgatjuk a mézzel, megkenjük a mustárral, majd belemasszírozzuk. Serpenyőben, magas hőfokon kb. 4-5 perc alatt kérgesítjük az olajon, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percre. 

A brokkolikat 3-5 perc alatt forrásban lévő sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük, és közepesen magas hőfokon pirítani kezdjük az olajon. Hozzáadjuk a mandulát, sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a felszeletelt újhagymát és fokhagymát, és kb. 5 perc alatt készre pirítjuk. A pirítás végénél hozzáadjuk a vajat, átforgatjuk, majd tálalunk.

Mézes-mustáros tarja

Ha tetszett a mézes-mustáros tarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások