Hozzávalók
- 3 db csirkecomb
- 2 - 3 ek juharszirup (méz)
- 1 ½ dl fehérbor
- 1 - 2 tk mustár
- 1 ½ ek olívaolaj
- 1 kg újkrumpli
- 3 db körte
- 6 - 8 szelet bacon
- 2 ág friss oregano
- 2 ág friss kakukkfű
- 2 ág friss rozmaring
- só, bors
Hozzávalók
- 3 db csirkecomb
- 2 - 3 ek juharszirup (méz)
- 1 ½ dl fehérbor
- 1 - 2 tk mustár
- 1 ½ ek olívaolaj
- 1 kg újkrumpli
- 3 db körte
- 6 - 8 szelet bacon
- 2 ág friss oregano
- 2 ág friss kakukkfű
- 2 ág friss rozmaring
- só, bors
A juharszirupot, mustárt, fehérbort, olívaolajat, sót és borsot alaposan elkeverjük. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk egy tálba tesszük, leöntjük a páccal, alaposan belemasszírozzuk és hűtőben minimum egy órát, de akár egy éjszakát is állni hagyjuk.
A megmosott krumplikat vékonyabb karikákra vágjuk, egy hőálló tálba tesszük, megsózzuk, meglocsoljuk egy kis olíva olajjal és 180 fokos sütőben 15 percen keresztül elősütjük. Ezután kivesszük a sütőből és ráhelyezzük a felnegyedelt körtéket, a bepácolt csirkecombokat és kissé meglocsoljuk a páclével. A bacont nagyobb kockákra vágjuk és a csirkék tetejére halmozzuk. A friss oregánót, kakukkfüvet és rozmaringot, a krumplik és csirkék közé dugdossuk, meglocsoljuk egy kis alaplével és a sütőbe helyezzük. 180 fokon 45-60 percen keresztül készre sütjük.