Húsételek

Pulykabrassói

Pulyka brassói

Hozzávalók
700 g
pulykafelsőcomb-filé
1 ek
paradicsompüré
1.2 kg
krumpli
150 g
füstölt kenyérszalonna
6 - 8 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
1 tk
durvára őrölt bors
1 tk
2 csokor
petrezselyem
1 tk
liszt
200 ml
víz

Elkészítés

A pulyka brassói elkészítéséhez először a húst szétszedjük “részeire”, azaz a különböző izomkötegeket szétválasztjuk, és a köztük található zsírt kivágjuk. Az így előkészített húst néhány cm-es falatokra vágjuk, majd összekeverjük a paradicsompüré egyharmadával, és kicsit állni hagyjuk.

A krumplit alaposan megmossuk, és héjastól kb. 80 %-osra főzzük bő, sós vízben. Ha már beleszalad a villa, lehúzzuk a héját, és 3-4 cm-es kockákra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk, majd egy serpenyőben, közepesen erős lángon kisütjük a zsírját, és fehér tepertősre sütjük. A szalonnazsír felét a felkockázott krumplira öntjük.

A visszamaradt szalonnazsíron barnára pirítjuk a megmaradt paradicsompürét. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát is. Amikor a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a félretett húscsíkokat, alaposan megsózzuk, borsozzuk, és jól megpirítjuk. Megszórjuk majorannával és aprított petrezselyemmel. A lisztet kikeverjük 1-2 ek vízzel, majd felöntjük a többivel, és az alapra öntve felforraljuk, ezután alacsonyabb lángon készre pároljuk a pulykát.

A zsírral elkevert krumplit alaposan megpirítjuk egy serpenyőben, majd összeborítjuk a kész raguval, lazán összekeverjük, és savanyúsággal tálaljuk.

pulyka brassói
Pulyka brassói

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Még több pulykás kaja:

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal
Gesztenyével töltött pulykamell zöldfűszeres quinoával
Kókusztejes pulykacurry kuszkusszal

www.streetkitchen.hu

Lehet, hogy a brassóipecsenye-bizottság most felszisszenne, de ha időnként ti is szívesen cserélitek a sertést pulykára, akkor itt egy szuper megoldás.

Hozzávalók

6 főre
700 g
pulykafelsőcomb-filé
1 ek
paradicsompüré
1.2 kg
krumpli
150 g
füstölt kenyérszalonna
6 - 8 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
1 tk
durvára őrölt bors
1 tk
2 csokor
petrezselyem
1 tk
liszt
200 ml
víz

A pulyka brassói elkészítéséhez először a húst szétszedjük “részeire”, azaz a különböző izomkötegeket szétválasztjuk, és a köztük található zsírt kivágjuk. Az így előkészített húst néhány cm-es falatokra vágjuk, majd összekeverjük a paradicsompüré egyharmadával, és kicsit állni hagyjuk.

A krumplit alaposan megmossuk, és héjastól kb. 80 %-osra főzzük bő, sós vízben. Ha már beleszalad a villa, lehúzzuk a héját, és 3-4 cm-es kockákra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk, majd egy serpenyőben, közepesen erős lángon kisütjük a zsírját, és fehér tepertősre sütjük. A szalonnazsír felét a felkockázott krumplira öntjük.

A visszamaradt szalonnazsíron barnára pirítjuk a megmaradt paradicsompürét. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott hagymát is. Amikor a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a félretett húscsíkokat, alaposan megsózzuk, borsozzuk, és jól megpirítjuk. Megszórjuk majorannával és aprított petrezselyemmel. A lisztet kikeverjük 1-2 ek vízzel, majd felöntjük a többivel, és az alapra öntve felforraljuk, ezután alacsonyabb lángon készre pároljuk a pulykát.

A zsírral elkevert krumplit alaposan megpirítjuk egy serpenyőben, majd összeborítjuk a kész raguval, lazán összekeverjük, és savanyúsággal tálaljuk.

pulyka brassói
Pulyka brassói

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Még több pulykás kaja:

Pulykamell gravy mártással és diós sült karfiollal
Gesztenyével töltött pulykamell zöldfűszeres quinoával
Kókusztejes pulykacurry kuszkusszal

Ha tetszett a Pulyka brassói receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept