Hirdetés

Pusztapörkölt marhacombból

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
700 g marhacomb felkockázva
80 g sertészsír
3 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 tk őrölt kömény
1 ½ l víz
1 db paradicsom
4 gerezd fokhagyma
2 ek pirospaprika
750 g burgonya
1 db hegyes erős paprika

A tálaláshoz

kenyér ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Pusztapörkölt marhacombból

Gyerekkoromban sokat bográcsoztunk, de ezt az ételt sajnos csak ritkán készítettük el. Persze ez az adag pont ideális egy átlag család számára a konyhában, így ha bográcsban látnátok hozzá, hívjatok át pár barátot, és duplázzátok meg a mennyiséget!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
700 g marhacomb felkockázva
80 g sertészsír
3 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 tk őrölt kömény
1 ½ l víz
1 db paradicsom
4 gerezd fokhagyma
2 ek pirospaprika
750 g burgonya
1 db hegyes erős paprika

A tálaláshoz

kenyér ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A marhacombot, ha kell megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A sertészsírt egy közepesen nagy lábasban felhevítjük, beleszórjuk a kockákra vágott marhahúst, és erősen körbepirítjuk, majd félretesszük egy tányérra vagy tálba.

A hagymát finomra, a paprikát apró kockákra vágjuk, és mindkettőt beleszórjuk a visszamaradt ízes, forró zsírba. Megszórjuk köménnyel, lepirítjuk, majd felöntjük egy adag vízzel, kb. 200 ml-rel. 

A paradicsomot szintén apróra vágjuk, és amikor elfőtt a víz, a hagymára rakjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, egy-két percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük újabb 200 ml vízzel, amit újra visszaforralunk. Ezt megismételjük még egyszer, majd beleszórjuk a lepirított húst is, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ízlés szerint sózzuk, és elkezdjük lassú tűzön főzni – ez esetünkben nagyjából 2 órán át tartott.

Amíg fő a hús, a krumplit megtisztítjuk, felcikkezzük, és a maradék vízbe tesszük. Amikor a hús már nagyjából megpuhult, beletesszük a krumplit, a vízzel együtt – amitől kicsit híg, de kellően szaftos lesz –, és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Megkóstoljuk, és ha kell, utánaízesítünk sóval.

A vége előtt ízlés szerint érdemes néhány karika hegyes erős paprikát is belefőzni, hogy kellően pikáns legyen. Kenyérrel és paprikával tálaljuk.

Pusztapörkölt
Pusztapörkölt

 Ha tetszett a pusztapörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?