Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Rántott bélszín füstöltnyelv-raguval

Hozzávalók

2
főre
+

A rántott bélszínhez

2 szelet bélszín
100 g liszt
só, bors
1 tk fokhagymapor
2 db tojás
100 g panko morzsa

A füstöltnyelv-raguhoz

500 g füstölt marhanyelv
egész bors
2 db babérlevél
1 fej hagyma
1 ek zsír
1 szál póréhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 szál zellerszár
200 g zöldborsó
100 g vargánya (vagy más erdei gomba)
50 g paradicsompüré
100 ml vörösbor
50 g vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rántott bélszín füstöltnyelv-raguval

Ez a recept kicsit olyan, mintha arcul köpnéd a klasszikus konyhát, hiszen ki az az állat, aki kirántja a bélszínt, de miért ne lennénk mi azok… Főleg, ha még brutál jó is a végeredmény. A nyelvragu pedig egyenesen a kegyelemdöfés lesz a vacsoraasztalnál.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A rántott bélszínhez

2 szelet bélszín
100 g liszt
só, bors
1 tk fokhagymapor
2 db tojás
100 g panko morzsa

A füstöltnyelv-raguhoz

500 g füstölt marhanyelv
egész bors
2 db babérlevél
1 fej hagyma
1 ek zsír
1 szál póréhagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 szál zellerszár
200 g zöldborsó
100 g vargánya (vagy más erdei gomba)
50 g paradicsompüré
100 ml vörösbor
50 g vaj
Bevásárlólistához adom

A marhanyelvet nagyjából 2 óra alatt gyönyörű puhára főzzük sós, egész borsos, babérleveles vízben, majd ha kész és egy kicsit hűlt is, lehúzzuk róla a bőrt. Ekkor ez már nem lesz nehéz feladat. A megtisztított nyelvet apró kockákra vágjuk és a főzőlevéből 3 decit félreteszünk.  Az apróra vágott hagymát zsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szintén megtisztított és apróra vágott zöldségeket és a zöldborsót, valamint kevés erdei gombát is és persze a paradicsompürét is.

Felöntjük a nyelv főzőlevével és közepes lángon puhára főzzük. 10 perc főzés után mehet bele a bor is.  Nagyjából 30 perc múlva hozzáadjuk a felkockázott nyelvet és már csak negyed óra főzés van hátra. A végén belekeverünk a mártásba egy kis vajat és azzal is összeforraljuk.

A lisztet és a felvert tojást is megsózzuk és a lisztbe kevés fokhagymaport is keverünk. A bélszínt – legyőzve minden jóérzésünket, de higgyétek el megéri – finoman kiklopfoljuk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és panko morzsába forgatjuk és közepesen meleg – 170 fokos – olajban,mindkét oldalán nagyjából 2-2 perc alatt kisütjük. A bélszín mellé kínáljuk a nyelvragut; hagymás tört krumplival a legütősebb.

Ha tetszett a rántott bélszín receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások