Hirdetés
Instant

Rántott hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók

8
db palacsintához
+

A hortobágyi alaphoz

1 kg egész csirkecomb
só, bors
50 g kacsazsír
300 g hagyma
3 gerezd fokhagyma
½ db kápia paprika
1 ek pirospaprika
½ ek kömény
½ db paradicsom
kb. 1 l csirkealaplé
1 ½ ek tejföl
1 csokor petrezselyem (kisebb)

A palacsintához

200 g liszt
500 ml szódavíz
½ ek porcukor
1 csipet só (nagy)
1 db tojás
1 ek étolaj

A panírozáshoz és sütéshez

kb. 100 g liszt
kb. 3 db tojás
500 - 1000 g zsemlemorzsa
1 - 2 l olaj

A tálaláshoz

tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rántott hortobágyi húsos palacsinta

Két hortobágyiverziót ismerek, a rántottat és a sima sültet, de nekem az előbbi a favorit. Anyu sokszor csinálta nekünk gyerekként, lehet, ezért is van ez így,
de a lényeg, hogy most nektek is megmutatom ezt a király változatot!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

8
db palacsintához
+

A hortobágyi alaphoz

1 kg egész csirkecomb
só, bors
50 g kacsazsír
300 g hagyma
3 gerezd fokhagyma
½ db kápia paprika
1 ek pirospaprika
½ ek kömény
½ db paradicsom
kb. 1 l csirkealaplé
1 ½ ek tejföl
1 csokor petrezselyem (kisebb)

A palacsintához

200 g liszt
500 ml szódavíz
½ ek porcukor
1 csipet só (nagy)
1 db tojás
1 ek étolaj

A panírozáshoz és sütéshez

kb. 100 g liszt
kb. 3 db tojás
500 - 1000 g zsemlemorzsa
1 - 2 l olaj

A tálaláshoz

tejföl
Bevásárlólistához adom

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, egy lábasban aranybarnára pirítjuk a kacsazsíron, és kiszedjük. A kockákra vágott hagymát, fokhagymát és kápia paprikát üvegesre, szinte már világosbarnára pirítjuk a zsíron. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fűszereket, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, visszatesszük a csirkecombokat, és felöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és lefedve addig főzzük, amíg megpuhul a csirke. Ezután kiszedjük a combokat, majd egy kicsit hagyjuk hűlni. 

A mártásunkat viszonylag sűrűre forraljuk, hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt, és egyet rottyantunk rajta. Lefejtjük a húst a csontról, és késsel pépesre vágjuk. Hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, és annyi hortobágyi mártást, hogy formálható masszát kapjunk. Ne legyen híg, de száraz se. A masszát lehűtjük a hűtőben.

A palacsintához az alapanyagokat habverővel alaposan összekeverjük, majd palacsintasütőben megsütjük (kb. 8-9 db lesz belőle). Hűtőbe tesszük, és hagyjuk kihűlni. 

A masszából kb. 85 g-os kupacokat formálunk, amiket a palacsinta közepére teszünk, majd behajtjuk a két szélét és feltekerjük. Szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártva panírozzuk, majd bő forró olajban kisütjük. A maradék mártással és tejföllel tálaljuk.

Rántott hortobágyi húsos palacsinta

Ha tetszett a rántott hortobágyi húsos palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások