Hozzávalók
A hortobágyi alaphoz
- 1 kg egész csirkecomb
- só, bors
- 50 g kacsazsír
- 300 g hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ db kápia paprika
- 1 ek pirospaprika
- ½ ek kömény
- ½ db paradicsom
- kb. 1 l csirkealaplé
- 1 ½ ek tejföl
- 1 csokor petrezselyem (kisebb)
A palacsintához
- 200 g liszt
- 500 ml szódavíz
- ½ ek porcukor
- 1 csipet só (nagy)
- 1 db tojás
- 1 ek étolaj
A panírozáshoz és sütéshez
- kb. 100 g liszt
- kb. 3 db tojás
- 500 - 1000 g zsemlemorzsa
- 1 - 2 l olaj
A tálaláshoz
- tejföl
de a lényeg, hogy most nektek is megmutatom ezt a király változatot!
Hozzávalók
A hortobágyi alaphoz
- 1 kg egész csirkecomb
- só, bors
- 50 g kacsazsír
- 300 g hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ½ db kápia paprika
- 1 ek pirospaprika
- ½ ek kömény
- ½ db paradicsom
- kb. 1 l csirkealaplé
- 1 ½ ek tejföl
- 1 csokor petrezselyem (kisebb)
A palacsintához
- 200 g liszt
- 500 ml szódavíz
- ½ ek porcukor
- 1 csipet só (nagy)
- 1 db tojás
- 1 ek étolaj
A panírozáshoz és sütéshez
- kb. 100 g liszt
- kb. 3 db tojás
- 500 - 1000 g zsemlemorzsa
- 1 - 2 l olaj
A tálaláshoz
- tejföl
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, egy lábasban aranybarnára pirítjuk a kacsazsíron, és kiszedjük. A kockákra vágott hagymát, fokhagymát és kápia paprikát üvegesre, szinte már világosbarnára pirítjuk a zsíron. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fűszereket, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, visszatesszük a csirkecombokat, és felöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és lefedve addig főzzük, amíg megpuhul a csirke. Ezután kiszedjük a combokat, majd egy kicsit hagyjuk hűlni.
A mártásunkat viszonylag sűrűre forraljuk, hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt, és egyet rottyantunk rajta. Lefejtjük a húst a csontról, és késsel pépesre vágjuk. Hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, és annyi hortobágyi mártást, hogy formálható masszát kapjunk. Ne legyen híg, de száraz se. A masszát lehűtjük a hűtőben.
A palacsintához az alapanyagokat habverővel alaposan összekeverjük, majd palacsintasütőben megsütjük (kb. 8-9 db lesz belőle). Hűtőbe tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A masszából kb. 85 g-os kupacokat formálunk, amiket a palacsinta közepére teszünk, majd behajtjuk a két szélét és feltekerjük. Szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártva panírozzuk, majd bő forró olajban kisütjük. A maradék mártással és tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a rántott hortobágyi húsos palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!