Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Rántott sertésszelet besamellel

Hozzávalók

2
főre
+
200 g liszt
1 csipet só
1 csipet fokhagymapor
1 csipet bors
4 szelet csont nélküli sertéskaraj
kevés olívaolaj
cajun fűszerkeverék
olaj a sütéshez
50 g vaj
300 ml tej
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rántott sertésszelet besamellel

Felejtsd el az ismerős rántott húst, tedd félre minden előképed erről a nagyszerű kajáról és merülj el ebben az újragondolt brutális húsételben. Imádni fogjátok,garantáljuk!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
200 g liszt
1 csipet só
1 csipet fokhagymapor
1 csipet bors
4 szelet csont nélküli sertéskaraj
kevés olívaolaj
cajun fűszerkeverék
olaj a sütéshez
50 g vaj
300 ml tej
Bevásárlólistához adom

2 evőkanál lisztet félreteszünk, míg a többit egy lapos tálba tesszük. Összekeverjük a cajun fűszerkeveréket, a fokhagymaport és a borsot. Mindkét oldalukon egyenletesen befűszerezzük a sertésszeleteket.  A tejbe ecetet teszünk, ez kb. 15 perc múlva besűrűsödik, ezt használjuk író helyett. Belemártjuk a fűszeres sertésszeleteket az „íróba”, aztán a lisztbe. Egy nagy serpenyőben megsütjük a szeleteket közepes hőfokon, mindkét oldalukon kb. 5-5 perc alatt. Vajon lepirítjuk a félretett lisztet és hozzáadjuk a tejet. Megsózzuk és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Öntünk belőle keveset a kész rántott húsokra és kész!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások