Hozzávalók
- 200 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 csipet bors
- 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
- kevés olívaolaj
- cajun fűszerkeverék
- olaj a sütéshez
- 50 g vaj
- 300 ml tej
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 csipet bors
- 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
- kevés olívaolaj
- cajun fűszerkeverék
- olaj a sütéshez
- 50 g vaj
- 300 ml tej
2 evőkanál lisztet félreteszünk, míg a többit egy lapos tálba tesszük. Összekeverjük a cajun fűszerkeveréket, a fokhagymaport és a borsot. Mindkét oldalukon egyenletesen befűszerezzük a sertésszeleteket. A tejbe ecetet teszünk, ez kb. 15 perc múlva besűrűsödik, ezt használjuk író helyett. Belemártjuk a fűszeres sertésszeleteket az „íróba”, aztán a lisztbe. Egy nagy serpenyőben megsütjük a szeleteket közepes hőfokon, mindkét oldalukon kb. 5-5 perc alatt. Vajon lepirítjuk a félretett lisztet és hozzáadjuk a tejet. Megsózzuk és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Öntünk belőle keveset a kész rántott húsokra és kész!