Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 kg csirkemell
- só, bors
- 3 ek olaj
- 10 db apró szemű hagyma
- 500 ml alaplé vagy víz
- 300 ml tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 tk dijoni mustár
- 1 csokor friss petrezselyem
A rizshez
- 150 g rizs
- 150 g indián rizs
- 600 ml víz
- só
- 1 ek olaj
Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 kg csirkemell
- só, bors
- 3 ek olaj
- 10 db apró szemű hagyma
- 500 ml alaplé vagy víz
- 300 ml tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 tk dijoni mustár
- 1 csokor friss petrezselyem
A rizshez
- 150 g rizs
- 150 g indián rizs
- 600 ml víz
- só
- 1 ek olaj
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és az olajon közepes hőmérsékleten megpirítjuk. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon picit megpirítjuk az elfelezett hagymákat is. Ha megpirultak, felöntjük az alaplé felével, visszarakjuk a húsokat, és fedő alatt fél órát főzzük. Ha letelt az idő, felöntjük a maradék alaplével, és további 10-15 percig rotyogtatjuk fedő nélkül.
Kiszedjük a húsokat, és elfőzzük a lé felét. Közben kikeverjük a tejszínt a zúzott fokhagymával és a mustárral, és beleöntjük a beforralt szaftba. Ezután lassú tűzön 5 percet rotyogatjuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, visszarakjuk a csirkéket, átforgatjuk és elzárjuk.
A kétfajta rizst átmossuk, és vízzel, sóval, olajjal felrakjuk főni. Ha felforrt, lefedjük, és alacsony lángon főzzük, amíg el nem készül. Elzárjuk és 10 percet hagyjuk állni. A csirkeragut a rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a serpenyős csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!