Hozzávalók
- 4 szelet tarja
- só, bors
- 1 ek sertészsír
- 300 ml must vagy 700 g friss szőlő
- 300 g krumpli
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 2 ek mazsola
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g vaj
Hozzávalók
- 4 szelet tarja
- só, bors
- 1 ek sertészsír
- 300 ml must vagy 700 g friss szőlő
- 300 g krumpli
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 2 ek mazsola
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g vaj
Ha nem kapunk mustot a boltban, nem kell kétségbeesni, mert a leszemezett szőlőt enyhén összeturmixolva, majd szűrőn átpasszírozva mi magunk is elkészíthetjük.
A tarjákat sózzuk, borsozzuk, és egy forró serpenyőben erősen lepirítjuk a zsíron, majd átrakjuk egy olyan tepsibe, amiben kényelmesen elférnek. Ráöntjük a mustot, rákarikázzuk a krumplit, rádobjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a kakukkfüvet, ismét sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával lefedve, 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre. Ezután levesszük róla a fóliát, a sütőt pedig 200 fokra állítjuk, és további 15-20 percet sütjük.
A visszamaradt szaftba negyedeljük a maradék szőlőt, 2 evőkanálnyi mazsolát és friss aprított petrezselymet szórunk bele, és ezt a keveréket újabb 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy visszaforraljuk, és a mazsola is felpuhuljon benne, végül hozzákeverjük a vajat is. Tálaláskor az így készített szafttal meglocsoljuk a húst.
Ha tetszett a mustban párolt tarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!