Hirdetés
Instant

Mustban párolt tarja

Hozzávalók

2
főre
+
4 szelet tarja
só, bors
1 ek sertészsír
300 ml must vagy 700 g friss szőlő
300 g krumpli
3 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű
2 ek mazsola
1 csokor petrezselyem
50 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mustban párolt tarja

A friss must alkoholmentes fröccsnek is kiváló, de ezenkívül finom salátaöntetet is lehet keverni belőle, de húsok és zöldségek párolásához is jól használható.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
4 szelet tarja
só, bors
1 ek sertészsír
300 ml must vagy 700 g friss szőlő
300 g krumpli
3 gerezd fokhagyma
2 ág kakukkfű
2 ek mazsola
1 csokor petrezselyem
50 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Ha nem kapunk mustot a boltban, nem kell kétségbeesni, mert a leszemezett szőlőt enyhén összeturmixolva, majd szűrőn átpasszírozva mi magunk is elkészíthetjük.

A tarjákat sózzuk, borsozzuk, és egy forró serpenyőben erősen lepirítjuk a zsíron, majd átrakjuk egy olyan tepsibe, amiben kényelmesen elférnek. Ráöntjük a mustot, rákarikázzuk a krumplit, rádobjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a rozmaringot, ismét sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával lefedve, 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre. Ezután levesszük róla a fóliát, a sütőt pedig 200 fokra állítjuk, és további 15-20 percet sütjük.

A visszamaradt szaftba negyedeljük a maradék szőlőt, 2 evőkanálnyi mazsolát és friss aprított petrezselymet szórunk bele, és ezt a keveréket újabb 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy visszaforraljuk, és a mazsola is felpuhuljon benne, végül hozzákeverjük a vajat is. Tálaláskor az így készített szafttal meglocsoljuk a húst.

Mustban párolt tarja

Ha tetszett a mustban párolt tarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások