Hozzávalók
- 500 g darált sertéshús
- 5 db tojás (4 a vagdalt belsejébe, 1 a masszába)
- 1 csapott ek pirospaprika
- 2 nagy csipet só, bors
- 1 púpozott tk őrölt kömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 db zsemle
- 3 ek zsemlemorzsa (2 a húshoz, 1 a tetejére)
- 2 ek passata
Hozzávalók
- 500 g darált sertéshús
- 5 db tojás (4 a vagdalt belsejébe, 1 a masszába)
- 1 csapott ek pirospaprika
- 2 nagy csipet só, bors
- 1 púpozott tk őrölt kömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 db zsemle
- 3 ek zsemlemorzsa (2 a húshoz, 1 a tetejére)
- 2 ek passata
4 tojást keményre főzünk, a zsemlét langyos vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és hozzákeverjük a darált húshoz. A zúzott fokhagymát és a finomra vágott, vagy lereszelt, hagymát is hozzákeverjük.
Jöhet hozzá az egy tojás, a zsemlemorzsa és a fűszerek. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük hosszában, kb. 10 centi széles sávban a hús felét. Jöhetnek rá a meghámozott főtt tojások, majd a hús másik fele, amit egyenletesen ráhalmozunk, majd nedves kézzel összenyomjuk a húst, hogy ne essen szét. Megkenjük a passatával, megszórjuk zsemlemorzsával a tetejét, majd egy tűvel, vagy villával pár helyen megszúrjuk a vagdaltat, hogy sülés közben ne repedjen szét.
160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd felvesszük a sütő hőfokát 190 fokra, és még 20 percig sütjük a vagdaltat. Krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk, de akár zsemlébe téve szendvicsként is nagyon klassz kis fogás!:)
Ha tetszett a Stefánia vagdalt receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!