Húsételek

Sültkolbászháziajvárral

Sült kolbász házi ajvárral

Hozzávalók
A tálaláshoz
Az ajvárhoz
2 db
padlizsán
(400 g/db)
50 ml
olívaolaj
só, bors
1 fej
fokhagyma
1 db
paradicsom
(120 g/db)
6 db
kápia paprika
(130 g/db)
0.5 db
citrom leve
1 tk
darált csípőspaprika-krém
1 ek
worcestershire-szósz
1 tk
folyékony füst
(elhagyható)
A kolbászhoz
500 g
darált sertés
só, bors
10 g
őrölt fűszerpaprika
3 g
őrölt chili
1 tk
egész kömény
5 gerezd
fokhagyma
25 ml
olaj
2 db
bagett
1 szál
újhagyma

Elkészítés

A padlizsánokat hosszában félbevágjuk és beirdaljuk, hogy könnyebben ki tudjuk majd kaparni a húsát. Meglocsoljuk 2-3 evőkanál olívaolajjal, sózzuk és egy tepsire tesszük. 

A fokhagymát héjastól beletesszük egy alufóliába, meglocsoljuk szintén 2-3 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, becsomagoljuk és szintén a tepsire tesszük. Mehet mellé a paradicsom, aminek a héját X alakban bevágjuk, hogy könnyebben lehúzhassuk majd róla, és a paprika is – a zöldségeket együtt betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Akkor jó, ha a paprika itt-ott már megfeketedett.

A sült kolbászhoz a húst sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerpaprikával, a chilivel, az egész köménnyel és a zúzott fokhagymával, majd alaposan összedolgozzuk.

Ha megsültek a zöldségek, a paprikát egy tálba tesszük, lefóliázzuk 10 percre, hogy kicsit hűljön, majd megszabadítjuk a héjától és a magjaitól, és beletesszük egy konyhai aprítógépbe a többi, szintén megpucolt zöldséggel együtt. Ízesítjük sóval, borssal, citromlével, csípőspaprika-krémmel, Worcestershire-szósszal és folyékony füsttel, majd az egészet pépesítjük. 

A kolbászhúsból kis, kb. 10 centis hengereket formázunk. Közepesen erős hőfokon olajat melegítünk egy serpenyőben, és oldalanként kb. 1,5 perc alatt aranybarnára sütjük a kolbászokat. 

A bagettet ferdén felszeleteljük és a kis kenyérszeleteket oldalanként 1-1 perc alatt megpirítjuk a visszamaradt kolbászzsírban. 

Az ajvárt egy kis tálba szedjük, megszórjuk karikára vágott újhagymával, mellé helyezzük a megpirított kenyérszeleteket és a sült kolbászt is, végül karikára vágott újhagymával díszítjük.

  • Elkészítési idő: 50 perc
sult-kolbasz-hazi-ajvarral-3
Sült kolbász házi ajvárral (Fotó: Street Kitchen)

Még több kolbászos recept a Street Kitchen oldaláról:

Kolbászos-ajváros tészta juhtúróval

Megúszós pizzás-kolbászos csiga

Tarjás-kolbászos babragu

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A vásárokban a legjobb a levegőben szálló sült kolbász illata és látványa. Nincs olyan húsimádó, aki ne nyelne olyankor egyet, amikor megcsapja az orrát az az illat. Hm… én most is megtettem. Igaz, a kolbászom már megettem.

Hozzávalók

4 főre
A tálaláshoz
Az ajvárhoz
2 db
padlizsán
(400 g/db)
50 ml
olívaolaj
só, bors
1 fej
fokhagyma
1 db
paradicsom
(120 g/db)
6 db
kápia paprika
(130 g/db)
0.5 db
citrom leve
1 tk
darált csípőspaprika-krém
1 ek
worcestershire-szósz
1 tk
folyékony füst
(elhagyható)
A kolbászhoz
500 g
darált sertés
só, bors
10 g
őrölt fűszerpaprika
3 g
őrölt chili
1 tk
egész kömény
5 gerezd
fokhagyma
25 ml
olaj
2 db
bagett
1 szál
újhagyma

A padlizsánokat hosszában félbevágjuk és beirdaljuk, hogy könnyebben ki tudjuk majd kaparni a húsát. Meglocsoljuk 2-3 evőkanál olívaolajjal, sózzuk és egy tepsire tesszük. 

A fokhagymát héjastól beletesszük egy alufóliába, meglocsoljuk szintén 2-3 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, becsomagoljuk és szintén a tepsire tesszük. Mehet mellé a paradicsom, aminek a héját X alakban bevágjuk, hogy könnyebben lehúzhassuk majd róla, és a paprika is – a zöldségeket együtt betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Akkor jó, ha a paprika itt-ott már megfeketedett.

A sült kolbászhoz a húst sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerpaprikával, a chilivel, az egész köménnyel és a zúzott fokhagymával, majd alaposan összedolgozzuk.

Ha megsültek a zöldségek, a paprikát egy tálba tesszük, lefóliázzuk 10 percre, hogy kicsit hűljön, majd megszabadítjuk a héjától és a magjaitól, és beletesszük egy konyhai aprítógépbe a többi, szintén megpucolt zöldséggel együtt. Ízesítjük sóval, borssal, citromlével, csípőspaprika-krémmel, Worcestershire-szósszal és folyékony füsttel, majd az egészet pépesítjük. 

A kolbászhúsból kis, kb. 10 centis hengereket formázunk. Közepesen erős hőfokon olajat melegítünk egy serpenyőben, és oldalanként kb. 1,5 perc alatt aranybarnára sütjük a kolbászokat. 

A bagettet ferdén felszeleteljük és a kis kenyérszeleteket oldalanként 1-1 perc alatt megpirítjuk a visszamaradt kolbászzsírban. 

Az ajvárt egy kis tálba szedjük, megszórjuk karikára vágott újhagymával, mellé helyezzük a megpirított kenyérszeleteket és a sült kolbászt is, végül karikára vágott újhagymával díszítjük.

  • Elkészítési idő: 50 perc
sult-kolbasz-hazi-ajvarral-3
Sült kolbász házi ajvárral (Fotó: Street Kitchen)

Még több kolbászos recept a Street Kitchen oldaláról:

Kolbászos-ajváros tészta juhtúróval

Megúszós pizzás-kolbászos csiga

Tarjás-kolbászos babragu

Ha tetszett a Sült kolbász házi ajvárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept