Hirdetés

Szárazföldi paella csirkecombokkal és sok kolbásszal

Hozzávalók

2
személyre
+
2 db alsó és 2 db felső csirkecomb
½ fej lila hagyma
0.25 db zöld és 1/4 db piros kaliforniai paprika
10 dkg darabolt paradicsom konzerv
2 gerezd fokhagyma
1 mk füstöltpaprika-őrlemény
1 kis csokor petrezselyem
2 ág friss kakukkfű
5 dkg chorizo vagy szárazkolbász
5 dl szárnyasalaplé (vagy víz)
12 ½ dkg rizottó rizs (pl. arborio)
5 dkg fagyasztott zöldborsó
1 nagy csipet valódi sáfrány
Só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Szárazföldi paella csirkecombokkal és sok kolbásszal

A tengerparton kagylókkal és rákkal esszük, de itt a szárazföldön sem maradhat el az igazi paella-élmény: itt csirkecombokkal és kolbásszal készítjük, füstölt paprikával és sáfránnyal fűszerezzük, az alját kicsit megpirítjuk és el is készült a paella. Isteni finom spanyol fogás, teszteljétek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
2 db alsó és 2 db felső csirkecomb
½ fej lila hagyma
0.25 db zöld és 1/4 db piros kaliforniai paprika
10 dkg darabolt paradicsom konzerv
2 gerezd fokhagyma
1 mk füstöltpaprika-őrlemény
1 kis csokor petrezselyem
2 ág friss kakukkfű
5 dkg chorizo vagy szárazkolbász
5 dl szárnyasalaplé (vagy víz)
12 ½ dkg rizottó rizs (pl. arborio)
5 dkg fagyasztott zöldborsó
1 nagy csipet valódi sáfrány
Só, bors
Bevásárlólistához adom

A finoman sózott-borsozott csirkerészeket kevés olívaolajon közepes lángon 80% készültségűre pirítjuk, majd félretoljuk a serpenyő szélére és mellette a nagyon finomra vágott lila hagymát üvegesre pároljuk. Hozzádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, a szeletekre vágott fokhagymát és a vékony szeletekre vágott kolbászt is. Egy perc után hozzáöntjük a paradicsompürét, és sóval, borssal, a füstölt paprikával és a kakukkfű leveleivel ízesítjük.

paella.jpg

Visszarendezgetjük a combokat, felöntjük az alaplével és 10 percig hagyjuk közepes lánggon rotyogni. Hozzáadjuk a sáfrányt és a rizst, amelyet finoman összekeverve-rázogatva eligazgatunk, hogy mindenhova kerüljön a serpenyőben. Fontos, hogy innentől kezdve már nem piszkáljuk a paellánkat, hagyjuk, hogy a hő magától elintézzen mindent.

img_7960.jpg

Nagy lángon intenzíven felforraljuk, majd 2 perc múlva levesszük alacsonyra a lángot, megszórjuk a zöldborsóval és a petrezselyemmel, majd addig rotyogtatjuk, míg a rizs teljesen magába nem szívja a nedvességet, és az alja enyhén kezd lepirulni (összesen kb. 20 perc). Levesszük a tűzről, és fedővel vagy alufóliával letakarva öt percig pihentetjük tálalás előtt.

img_7977.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások