Hirdetés

Tahinis húsgolyók

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyóhoz

500 g darált marhahús
1 tk só
őrölt bors
1 tk őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma lereszelve
2 ek olívaolaj a sütéshez

A tahinis mártáshoz

2 ek tahini
200 ml víz
4 gerezd fokhagyma
1 db citrom leve

A tálaláshoz

5 - 6 szem koktélparadicsom
pirítós
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tahinis húsgolyók

A tahini a közel-keleti konyha egyik legkedveltebb alapanyaga, amit leginkább hummuszból ismerünk, de most, a húsgolyók mellett, mártásként funkcionál, ami bár nem annyira megszokott, de brutális lesz az étel tőle! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húsgolyóhoz

500 g darált marhahús
1 tk só
őrölt bors
1 tk őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma lereszelve
2 ek olívaolaj a sütéshez

A tahinis mártáshoz

2 ek tahini
200 ml víz
4 gerezd fokhagyma
1 db citrom leve

A tálaláshoz

5 - 6 szem koktélparadicsom
pirítós
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A húsgolyó hozzávalóit összegyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle. Az olívaolajon 6-7 perc alatt körbepirítjuk őket. Közben a mártás hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Ráöntjük a húsgombócokra. Rádobjuk az elfelezett koktélparadicsomokat, és 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kivesszük, és friss petrezselyemmel megszórva, pirítóssal tálaljuk.

Ha tetszett a tahinis húsgolyók receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Tahinis húsgolyók
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások