Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

8 - 10 szelet csont nélküli tarja
só, bors
olaj
1 csokor petrezselyem

A sült fokhagymához

1 fej fokhagyma héjastól
só, bors
1 ek olívaolaj

A krumplipüréhez

800 g főzni való krumpli
50 g vaj
100 ml habtejszín
só, bors
szerecsendió

A rókagombás mártáshoz

250 g rókagomba
2 ek vaj
1 db salottahagyma
1 ág rozmaring
só, bors
80 - 100 ml könnyű, száraz fehérbor
200 ml habtejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tarja tökéletes krumplipürével és rókagombás mártással

Rengeteg klasszikus, jól bevált párosítás van a gasztronómiában, mint például a sült hús krumplipürével. Ezt a remek kombót kiegészítjük egy krémes rókagombás mártással, és édes sült fokhagymával, amit számtalan más ételhez is használhattok, de magában is isteni csemege. :-) Na, most, hogy csorog a nyálatok, irány a kert, izzítsátok a grillt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húshoz

8 - 10 szelet csont nélküli tarja
só, bors
olaj
1 csokor petrezselyem

A sült fokhagymához

1 fej fokhagyma héjastól
só, bors
1 ek olívaolaj

A krumplipüréhez

800 g főzni való krumpli
50 g vaj
100 ml habtejszín
só, bors
szerecsendió

A rókagombás mártáshoz

250 g rókagomba
2 ek vaj
1 db salottahagyma
1 ág rozmaring
só, bors
80 - 100 ml könnyű, száraz fehérbor
200 ml habtejszín
Bevásárlólistához adom

A grillt bemelegítjük 180-200°C-ra. A fokhagyma tetejéről levágunk egy vékony szeletet, sóval és borssal ízesítjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és alufóliába csomagolva a grill felső rácsára tesszük. 

A krumplikat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, ezután krumplinyomóval pürésítjük. Egy kis edényben összemelegítjük a vajat és a tejszínt, a krumplihoz adjuk, sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. 

A gombákat egy tiszta festőecsettel vagy tiszta mosogatószivaccsal alaposan megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A kisebb gombák maradhatnak egyben is. Egy serpenyőben felolvasztunk 2 ek vajat, beletesszük az apróra vágott salottát, a rozmaringágat, és néhány percig fonnyasztjuk. A hagymára dobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc pirítás után hozzáadjuk a fehérbort. Kivesszük a rozmaringot, és egy újabb rövid forralás után beleöntjük a tejszínt. Ha a mártást sűríteni szeretnénk, tejszínt adunk hozzá, ha kicsit lazítani rajta, akkor pedig fehérbort. 

Tarja rókagombás mártással

A húsokat szárazra töröljük, sóval és jó sok frissen tört borssal ízesítjük, és egy nagyon vékony réteg olajjal megkenjük. A 180 fokos grillen, direkt hőn oldalanként kb. 5-6 percig sütjük. 

Tálalásnál egy adag krumplit kicsit ellapogatunk a tányéron, jöhet rá a hús, gazdagon a rókagombás mártás, és a héjából finoman kiszedett édes, krémes fokhagymagerezdek.

Ha tetszett a tarja rókagombás mártással, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások