Hirdetés

Tejszínes chilis csirke - extrán csíp!

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemellfilé
6 db friss chili
1 fej vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd fokhagyma
1 tk sűrített paradicsom
300 ml habtejszín
1 csokor friss koriander
250 g bulgur
1 db lime
só, bors
olívaolaj
Hirdetés

Tejszínes chilis csirke - extrán csíp!

Az van, hogy a szerkesztőség fele szerint ez a chilimennyiség simán elmegy, viszont a többiek szerint brutálisan csípős volt. :D Mivel chilis csirkéről beszélünk, egyértelmű, hogy egy csípős ételről van szó, szóval ha nem bírjátok az erőset, felezzétek a chili mennyiségét! :D A korianderes bulgur pedig frissíti az egészet.
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemellfilé
6 db friss chili
1 fej vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd fokhagyma
1 tk sűrített paradicsom
300 ml habtejszín
1 csokor friss koriander
250 g bulgur
1 db lime
só, bors
olívaolaj

A bulgurt sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A chiliket kimagozzuk (én egy kicsit átmostam vízzel, és még így is iszonyú csípős lett :D). A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és 2 evőkanál olívaolajon aranybarnára sütjük, majd kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani a felszeletelt chilit.

Rádobjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. 2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Lassú tűzön felforraljuk, majd 2-3 percig rotyogtatjuk. Beletesszük az elősütött csirkemelleket és további 5 percig főzzük. A végén belefacsarjuk fél lime levét. A bulgurt sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, ráfacsarjuk fél lime levét és megszórjuk a felaprított korianderrel. A csirkemellet ezzel a körettel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások