Hirdetés

Thai rántott csirke mentás uborkasalátával

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkéhez

500 g csirke alsó comb
200 g rizsliszt
2 ek szójaszósz
1 ek osztrigaszósz
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
½ db lime leve
1 csokor friss koriander (kevés a díszítéshez)
olaj a sütéshez

A chiliszószhoz

2 db piros chili
1 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
7 ek méz
100 ml víz
só, bors
½ db lime leve

Az uborkasalátához

2 db kígyóuborka
2 csokor friss menta
2 ek pirított szezámmag
1 ek olívaolaj
2 ek szezámolaj
2 ek rizsecet
1 db lime leve
só, bors
Hirdetés

Thai rántott csirke mentás uborkasalátával

Bár a klasszikus rántott csirke nem túl egészséges, hiszen rengeteg zsírt és lisztet tartalmaz, de ez a verzió csak minimális bundát kap, méghozzá rizslisztből. Egyáltalán nem kell aggódnunk, hogy egy nehéz kaját eszünk, mert a friss uborkasali teljesen kiegészíti az egészet, ráadásul gluténmentes! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A csirkéhez

500 g csirke alsó comb
200 g rizsliszt
2 ek szójaszósz
1 ek osztrigaszósz
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
½ db lime leve
1 csokor friss koriander (kevés a díszítéshez)
olaj a sütéshez

A chiliszószhoz

2 db piros chili
1 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
7 ek méz
100 ml víz
só, bors
½ db lime leve

Az uborkasalátához

2 db kígyóuborka
2 csokor friss menta
2 ek pirított szezámmag
1 ek olívaolaj
2 ek szezámolaj
2 ek rizsecet
1 db lime leve
só, bors

A csirkéhez egy keverőtálban összekeverjük a szójaszószt, a reszelt fokhagymát, az osztrigaszószt, a lime levét, a felaprított koriandert, borsot és ebben pácoljuk amíg a saláta és a chiliszósz el nem készül. A chiliszószhoz az olajon 2-3 percig pirítjuk a felszeletelt chilit. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és  a felszeletelt újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a mézet, meglocsoljuk a lime levével, elkeverjük benne a vizet és felforraljuk. Ezután alacsonyabb lángon rotyogtatjuk, amíg be nem sziruposodik.

A salihoz az uborkát elfelezzük, egy teáskanállal kikaparjuk a magokat. Felszeleteljük, és egy keverőtálba tesszük. A mentát rátépkedjük, és az összes többi hozzávalóval alaposan összeforgatjuk. A csirkét megszórjuk a rizsliszttel, úgy, hogy mindenhol alaposan befedje, és bő olajban aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. A csirkét az uborkasalival és a chiliszósszal tálaljuk.

Ha tetszett a thai rántott csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások