Hozzávalók
A vajas-citromos sertésszűzhöz
- 400 g sertésszűz
- só, bors
- 2 ek olaj
- 60 g vaj
- 1 db citrom
- 4 gerezd fokhagyma
A lengyeles zöldbabhoz
- 300 g friss zöldbab
- 150 g vaj
- só, bors
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 csokor friss petrezselyem
Vajas-citromos sertésszűz zöldbabbal
Hozzávalók
A vajas-citromos sertésszűzhöz
- 400 g sertésszűz
- só, bors
- 2 ek olaj
- 60 g vaj
- 1 db citrom
- 4 gerezd fokhagyma
A lengyeles zöldbabhoz
- 300 g friss zöldbab
- 150 g vaj
- só, bors
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 csokor friss petrezselyem
A sertésszüzet megtisztítjuk a hártyáktól, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon kérget sütünk rá. Pár perc pihentetés után, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10-12 percre, majd ismét pár percet pihentetjük.
A zöldbabot sós vízben megfőzzük (ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, 2-3 perc elég is neki), majd hideg víz alatt lehűtjük. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, átforgatjuk rajta a zöldbabot, és sózzuk, borsozzuk. Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a zsemlemorzsát. Ezzel, illetve a felaprított petrezselyemmel megszórjuk a babunkat.
Vajat olvasztunk a serpenyőben, majd belefacsarjuk a citrom levét, beledobjuk a fokhagymát, és 1-2 perc alatt átforgatjuk rajta a szüzet. Egy kanál segítségével folyamatosan locsoljuk a húst, hogy mindenhol érje a citromos-fokhagymás vaj. Ha ezzel is megvagyunk, kivesszük a húst a serpenyőből, hogy ne süljön tovább, majd 5 perc pihentetés után felszeteljük és a zöldbabbal tálaljuk.
Ha tetszett a vajas-citromos sertésszűz zöldbabbal receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!