Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 ek fokhagymapor
1 púpozott ek füstölt paprika
½ ek őrölt Cayenne-bors
½ ek vöröshagymapor
1 púpozott ek őrölt római kömény
só, bors
1 db közepes méretű kizsigerelt, egész csirke
50 g vaj
200 ml (gluténmentes) sör vagy alaplé

A salátához

800 g kis méretű újkrumpli
6 szelet húsos bacon
1 kis pohár tejföl
150 g majonéz
só, bors
½ db citrom leve
100 g kékpenészes sajt
1 csokor snidling
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Világbajnok grillcsirke kéksajtos-baconös krumplisalátával

Ez az étel egy olyan klasszikus, ami bármilyen alkalomra tökéletes választás. A parkolókban, lakókocsiból árult kiszáradt, agyon sózott változatot felejtsétek el, hiszen otthon is nagyon könnyen el lehet készíteni a világ legjobb grillcsirkéjét!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 ek fokhagymapor
1 púpozott ek füstölt paprika
½ ek őrölt Cayenne-bors
½ ek vöröshagymapor
1 púpozott ek őrölt római kömény
só, bors
1 db közepes méretű kizsigerelt, egész csirke
50 g vaj
200 ml (gluténmentes) sör vagy alaplé

A salátához

800 g kis méretű újkrumpli
6 szelet húsos bacon
1 kis pohár tejföl
150 g majonéz
só, bors
½ db citrom leve
100 g kékpenészes sajt
1 csokor snidling
Bevásárlólistához adom

Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, légkeverésen. A fűszereket összekeverjük egy tálban, és a szárazra törölt és vajjal alaposan átkent csirke minden részét megszórjuk és bedörzsöljük a fűszerekkel. Ráültetjük a csirkét egy kuglófformára, aláöntjük a sört vagy az alaplevet, és betesszük a sütőbe. Kb. negyedóránként meglocsoljuk az alatta lévő lével, és egy negyedet fordítunk a csirkén, hogy egyenletesen süljön. Sütőfüggő, nagyjából 1 óra alatt sül meg, maghőmérővel a combnál mérve minimum 75-78 fokosan már biztonságosan fogyasztható. 

Grillcsirke kéksajtos-baconös krumplisalátával tálalása

Amíg a csirke sül, a krumplit sós vízben puhára főzzük, forrástól számítva 10-12 perc alatt, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Egy serpenyőbe tesszük a baconszeleteket, majd alacsony lángon, 6-8 perc alatt ropogósra sütjük a őket. 

Egy nagyobb salátástálban összeállítjuk a salátaöntetet, belekockázzuk a krumplit és a kisebb falatokra szedett sajtot is. A snidlinget felaprítjuk, és mehet ez is a saliba, ezután belemorzsoljuk a bacont is.

Ha megsült a csirke, 5-10 percet pihentetjük, mielőtt felszelnénk. Tálalásnál a csirke tetszőleges részét levágjuk, szedünk mellé a saliból, és megszórjuk még egy kis snidlinggel.

Grillcsirke kéksajtos-baconös krumplisalátával elkészítése

Ha tetszett a grillcsirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások