Hozzávalók
- 300 g pulykamell
- 50 ml olaj
- 120 g gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 150 ml alaplé vagy víz
- só, bors
- 100 ml tejszín
- 1 ek liszt a sűrítéshez + kevés a hússzeletek belisztezéséh
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 300 g pulykamell
- 50 ml olaj
- 120 g gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 150 ml alaplé vagy víz
- só, bors
- 100 ml tejszín
- 1 ek liszt a sűrítéshez + kevés a hússzeletek belisztezéséh
- 1 csokor petrezselyem
A pulykamellet 1 centi vastag szelekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A szeleteket lisztbe forgatjuk és az olajban elősütjük. A húst félrerakjuk és a serpenyőbe dobjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a szeletekre vágott gombát, sózzuk borsozzuk és addig pároljuk, amíg összeesik a gomba, majd felöntjük az alaplével (vagy vízzel), és a tejszínnel. Amikor újra felforrt, a lisztet pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük a mártást. Visszarakjuk a húst, és alacsony hőmérsékleten pár perc alatt készre főzzük. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.