Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 120 g csiperkegomba
- 5 ek olaj
- 250 g sertésszűz
- só, bors
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek paradicsompüré
- 100 ml vörösbor
- 1 mk kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 150 ml alaplé vagy víz
- 50 g vaj
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 120 g csiperkegomba
- 5 ek olaj
- 250 g sertésszűz
- só, bors
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek paradicsompüré
- 100 ml vörösbor
- 1 mk kakukkfű
- 1 db babérlevél
- 150 ml alaplé vagy víz
- 50 g vaj
A krumplit héjastul mikróba dobjuk 10-12 percre, vagy hagyományos módon vízben megfőzzük. Megpucoljuk, karikára vagy nagy kockákra vágjuk, és félretesszük egy kicsit.
Közben egy serpenyőt szárazon jó forróra hevítünk, és a negyedbe vágott gombát só nélkül jól lepirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőbe öntünk 3 evőkanál olajat, és a felaprított krumplit kis sóval, borssal szintén erősen lesütjük benne, majd ezt is félretesszük. Megint jöhet 2 evőkanál olaj, amin nagy lángon gyorsan megsütjük a brassóiszerű csíkokra vágott, sózott, borsozott húst, ezt is félrerakjuk (mehet rá a gombára addig).
A serpenyőben megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rányomjuk a zúzott fokhagymát, rögtön hozzákanalazzuk a paradicsompürét, az egészet kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a vörösborral. Erősen kiforraljuk belőle az alkoholt, közben kakukkfűvel és babérlevéllel fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, végül hozzáöntjük az alaplevet/vizet is. Kis forralás után jöhet bele gomba és a hús, ismét sózzuk, borsozzuk, ha kell, majd a hideg vajat is hozzáadjuk több darabban, folyton mozgatva a serpenyőt, hogy szép mártást kapjunk. Végezetül beleforgatjuk a lesütött krumplit is, és tálalhatunk.
Ha tetszett a vörösboros-gombás sertésragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!