Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 300 g rizs
- só, bors
- 4 ek olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- ½ db paradicsom
- ½ db paprika
- 2 szál sárgarépa
- 2 tk tárkony
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 1 csokor petrezselyemzöld
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 300 g rizs
- só, bors
- 4 ek olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- ½ db paradicsom
- ½ db paprika
- 2 szál sárgarépa
- 2 tk tárkony
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 1 csokor petrezselyemzöld
A rizst megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben, 1 teáskanál sóval és 1 evőkanál olajjal. Közben egy másik edényben olajat hevítünk, rádobjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, és rádobjuk a felkockázott csirkemellet és a répát is. Sózzuk, borsozzuk, majd ha a csirkemell kifehéredett, felöntjük kb. 150 ml vízzel, és jöhetnek bele a zöldfűszerek (a petrezselymen kívül). Ha a hús és a répa megpuhult, megvárjuk míg a víz elfő, és hozzáadjuk a főtt rizst, jól összeforgatjuk, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel is, és azt is elkeverjük.