Hozzávalók
A bárányhoz
- 1 kg csontozott báránycomb
- 2 ág kakukkfű
- 2 ág rozmaring
- 2 ág bazsalikom
- 2 db zsályalevél
- 1 marék menta
- 5 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 db citrom héja és a fél citrom leve
- só, bors
A tabuléhoz
- 150 g petrezselyem
- 40 g újhagyma
- 40 g paradicsom
- ½ db kápia paprika
- 10 dkg bulgur
- 1 dl olaj
- 1 db citrom leve
Hozzávalók
A bárányhoz
- 1 kg csontozott báránycomb
- 2 ág kakukkfű
- 2 ág rozmaring
- 2 ág bazsalikom
- 2 db zsályalevél
- 1 marék menta
- 5 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 db citrom héja és a fél citrom leve
- só, bors
A tabuléhoz
- 150 g petrezselyem
- 40 g újhagyma
- 40 g paradicsom
- ½ db kápia paprika
- 10 dkg bulgur
- 1 dl olaj
- 1 db citrom leve
A bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet, zsályát és mentát apróra vágjuk. Egy mozsárban sóval pépessé zúzzuk a fokhagymát. A pépet áttesszük egy tálba és hozzáadjuk a zöldfűszereket, egy citrom reszelt héját és egy fél citrom frissen facsart levét. A zöldfűszereket olívaolajjal alaposan összekeverjük. A bárány mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük a páccal, ügyelve, hogy mindenhova jusson. Hűtőben pihentetjük 1-2 órán át vagy egy éjszakán keresztül, hogy összeérjenek az ízek. A combot egy spárgával megkötözzük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokos, előmelegített sütőben 1,5 óra alatt megsütjük.
Amíg a bárány sül, elkészítjük a köretet. Forró, sós vízben megfőzzük a bulgurt. Egy tálba finomra aprított petrezselymet és újhagymát, apróra vágott koktélparadicsomot és kápia paprikát teszünk. A zöldségekhez citromlevet, olívaolajat, sót és borsot adunk. Alaposan összeforgatjuk és elkeverjük a megfőtt és lecsepegtetett bulgurral. A báránycombot felszeleteljük és a tabulésalátával tálaljuk.