Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
főre
+

A pörkölthöz

1 kg csirkezúza
3 fej hagyma
2 ek kacsa- vagy libazsír
1 db paprika
½ db erős paprika
1 db paradicsom (nagyobb)
só, bors
1 tk őrölt kömény (vagy ízlés szerint)
1 púpozott ek őrölt paprika (vagy ízlés szerint)
kb. 700 ml víz

A nokedlihez

1 db tojás
300 g liszt
1 csipet só
200 ml víz (lehet, több fog kelleni)
olaj

A tálaláshoz

tejföl
petrezselyemzöld
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zúzapörkölt, ahogy Güler Handi készíti

Güler Handi, A Konyhafőnök 7. évadának legjobb női versenyzője beugrott a Street Kitchen konyhájába, hogy megmutassa, milyen a vajpuha és szigorúan kavicsmentes zúzapörkölt. A szaftos kaja mellé egy ütős nokedlit csinált. A kettő együtt perfekt lett!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A pörkölthöz

1 kg csirkezúza
3 fej hagyma
2 ek kacsa- vagy libazsír
1 db paprika
½ db erős paprika
1 db paradicsom (nagyobb)
só, bors
1 tk őrölt kömény (vagy ízlés szerint)
1 púpozott ek őrölt paprika (vagy ízlés szerint)
kb. 700 ml víz

A nokedlihez

1 db tojás
300 g liszt
1 csipet só
200 ml víz (lehet, több fog kelleni)
olaj

A tálaláshoz

tejföl
petrezselyemzöld
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A pörkölthöz alaposan megtisztítjuk a zúzát, és tetszőleges nagyságú darabokra vágjuk. Felkockázzuk a hagymákat (nem fontos apróra, mert úgyis szét fog főni), a felmelegített zsírra dobjuk, és közepes lángon elkezdjük dinsztelni. Ha már üveges a hagyma, rádobjuk a zúzát, és azt is lepirítjuk. Amint a zúza elkezd kifehéredni, rádobjuk a felvágott paprikát, erős paprikát és paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és a piros paprikát, és az egészet közepes lángon elkezdjük összefőzni. A zöldségek folyadékot fognak ereszteni, tartsuk rajta a szemünket a pörköltön, mert ahogy ez a folyadék elfőtt, a főzés alatt folyamatosan pótolnunk kell majd. Alacsony lángon minimum 2 órát főzzük.

A nokedlihez felverjük a tojást, hozzáadunk egy pici sót és a lisztet, majd fokozatosan a vizet. Nehéz pontosan kiszámolni, mennyi víz fog kelleni, ezért mindig csak részletekben adjuk hozzá, egészen addig, amíg egy lágy tésztát kapunk. Nem szabad túlkeverni, és nem kell, hogy teljesen egynemű legyen, mert akkor kemény lesz. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, majd ha feljöttek a kis nokedlik a víz tetejére, egy tésztaszűrőn leszűrjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, amiben átpirítjuk a nokedlit, ezáltal egy kis ropogósságot adva neki. Fontos, hogy a serpenyő forró legyen, így fog kérget kapni a nokedli. A zúzapörköltöt a nokedlivel, tejföllel és apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Zúzapörkölt

Ha tetszett a zúzapörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások