Hirdetés

A klasszikus nehéz, sós teasütemény

Hozzávalók

1
tepsinyi sütihez
+

A tésztához

500 g liszt
2 csapott tk só
280 g vaj
60 g tejföl
50 ml tejszín
3 db tojássárgája

A kenéshez és a szóráshoz

1 db tojás
szezámmag
köménymag
egész mák
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A klasszikus nehéz, sós teasütemény

Személy szerint én mindig nagyon furcsálltam, hogy lehet ilyen nevet adni egy sütinek. Semmi extra kitaláció pl. ökörszem, néró, dunahullám, csak simán a tények közlése. Ugyanis ez valóban sós, teasüti is, és nem is olyan könnyed mint pl. egy pogácsa. Mégis a vendégségek és a lagzik kötelező kelléke a sós süti fronton.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

1
tepsinyi sütihez
+

A tésztához

500 g liszt
2 csapott tk só
280 g vaj
60 g tejföl
50 ml tejszín
3 db tojássárgája

A kenéshez és a szóráshoz

1 db tojás
szezámmag
köménymag
egész mák
Bevásárlólistához adom

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval. Majd mehet bele a többi hozzávaló, amit jól összegyúrunk. Lehetőleg úgy, mint egy omlós tésztánál, gyors mozdulatokkal, hogy a kezünk melege ne olvassza meg a vajat, vagy dolgozzunk robotgéppel. Mikor összeállt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, lefóliázzuk, és fagyasztóba rakjuk 30-35 percre.

Mikor áthűlt az alap, levesszük a fóliát, lekenjük lazán felvert tojással. Megszórjuk tetszőlegesen mákkal, szezámmaggal, reszelt sajttal, köménymaggal, amivel csak szeretnénk. Kisebb, kb 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A nehéz, sós teasütemény

Ha tetszett a nehéz, sós teasütemény receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások