Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 2 csapott tk só
- 280 g vaj
- 60 g tejföl
- 50 ml tejszín
- 3 db tojássárgája
A kenéshez és a szóráshoz
- 1 db tojás
- szezámmag
- köménymag
- egész mák
A klasszikus nehéz, sós teasütemény
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 2 csapott tk só
- 280 g vaj
- 60 g tejföl
- 50 ml tejszín
- 3 db tojássárgája
A kenéshez és a szóráshoz
- 1 db tojás
- szezámmag
- köménymag
- egész mák
A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval. Majd mehet bele a többi hozzávaló, amit jól összegyúrunk. Lehetőleg úgy, mint egy omlós tésztánál, gyors mozdulatokkal, hogy a kezünk melege ne olvassza meg a vajat, vagy dolgozzunk robotgéppel. Mikor összeállt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, lefóliázzuk, és fagyasztóba rakjuk 30-35 percre.
Mikor áthűlt az alap, levesszük a fóliát, lekenjük lazán felvert tojással. Megszórjuk tetszőlegesen mákkal, szezámmaggal, reszelt sajttal, köménymaggal, amivel csak szeretnénk. Kisebb, kb 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a nehéz, sós teasütemény receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!