A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 5 szelet füstölt sonka
- 4 - 5 ek olaj
- 5 db tojás
- 100 - 150 ml ecet
- 5 szelet toastkenyér
A sajtszószhoz
- 25 g vaj
- 25 g liszt
- só, bors
- 400 ml tej
- 100 g trappista
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
- 5 szelet füstölt sonka
- 4 - 5 ek olaj
- 5 db tojás
- 100 - 150 ml ecet
- 5 szelet toastkenyér
A sajtszószhoz
- 25 g vaj
- 25 g liszt
- só, bors
- 400 ml tej
- 100 g trappista
Egy lapos, szélesebb lábasba annyi vizet öntünk, hogy a lábas falán kb. 8 cm-ig érjen. Hozzáöntjük az ecetet, forráspontig melegítjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot, hogy ne forrjon, de még csak ne is gyöngyözzön a víz, viszont tűzforró legyen. A tojásokat megtörjük, majd mindegyiket külön-külön egy-egy kisebb pohárba tesszük. A vizet körkörösen megkavarva, vigyázva arra, hogy ne forogjon túl gyorsan, de lassan se, óvatosan beleengedjük a tojásokat, majd kb. 3-4 perc alatt megfőzzük. Folyamatosan ellenőrizzük az ujjunkkal nyomkodva, hogy a sárgája még folyós maradjon, de a fehérje főtt legyen.
A toastkenyereket megpirítjuk, ráteszünk egy szelet sonkát, egy buggyantott tojást, és pár kanál sajtszószt.
Ha tetszett a húsvéti Eggs Benedict receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!