Hirdetés

Húsvéti Eggs Benedict

Hozzávalók

2 - 5
főre
+
5 szelet füstölt sonka
4 - 5 ek olaj
5 db tojás
100 - 150 ml ecet
5 szelet toastkenyér

A sajtszószhoz

25 g vaj
25 g liszt
só, bors
400 ml tej
100 g trappista
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Húsvéti Eggs Benedict

Mire jó egy kis maradék húsvéti sonka? Hát tökéletes kamu Eggs Benedict készíthető belőle, ami persze úgy alakítható a saját ízlésünkre, ahogy nem szégyelljük, a fantáziánk határtalan.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 5
főre
+
5 szelet füstölt sonka
4 - 5 ek olaj
5 db tojás
100 - 150 ml ecet
5 szelet toastkenyér

A sajtszószhoz

25 g vaj
25 g liszt
só, bors
400 ml tej
100 g trappista
Bevásárlólistához adom

Egy lapos, szélesebb lábasba annyi vizet öntünk, hogy a lábas falán kb. 8 cm-ig érjen. Hozzáöntjük az ecetet, forráspontig melegítjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot, hogy ne forrjon, de még csak ne is gyöngyözzön a víz, viszont tűzforró legyen. A tojásokat megtörjük, majd mindegyiket külön-külön egy-egy kisebb pohárba tesszük. A vizet körkörösen megkavarva, vigyázva arra, hogy ne forogjon túl gyorsan, de lassan se, óvatosan beleengedjük a tojásokat, majd kb. 3-4 perc alatt megfőzzük. Folyamatosan ellenőrizzük az ujjunkkal nyomkodva, hogy a sárgája még folyós maradjon, de a fehérje főtt legyen.

A toastkenyereket megpirítjuk, ráteszünk egy szelet sonkát, egy buggyantott tojást, és pár kanál sajtszószt.

Ha tetszett a húsvéti Eggs Benedict receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások