Hozzávalók
- 1 csokor hónapos retek
- 200 ml jéghideg víz
- 30 ml 10%-os ételecet
- 100 g majonéz
- 1 ek reszelt torma
- 4 db csemegeuborka
- 4 db tojás
- 4 szelet kalács
- 150 g prosciutto cotto
- 50 g madársaláta
Húsvéti prosciutto sonkás szendvics
Hozzávalók
- 1 csokor hónapos retek
- 200 ml jéghideg víz
- 30 ml 10%-os ételecet
- 100 g majonéz
- 1 ek reszelt torma
- 4 db csemegeuborka
- 4 db tojás
- 4 szelet kalács
- 150 g prosciutto cotto
- 50 g madársaláta
A húsvéti szendvics elkészítéséhez a retket minél vékonyabbra szeleteljük, majd egy tálba tesszük. Felöntjük a vízzel, savanyítjuk az ecettel, majd félretesszük.
A majonézben elkeverjük a tormát. A csemegeuborkát ferdén, vékonyan felszeleteljük, a tojásokat lobogó vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd lehűtjük és megpucoljuk. A kalácsot felszeleteljük a prosciuttóval együtt, majd jöhet is a szendvics összeállítása.
A kalácsot megkenjük a majonézes tormával, ráteszünk pár levél madársalátát, aztán jöhet a sonka, a karikára vágott tojás. Erre tesszük az uborkát, majd alaposan megpakoljuk a retekkel, és már élvezhetjük is ezt a szuper szendvicset.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a húsvéti szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!