Hozzávalók
- 300 g főtt húsvéti sonka
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek kacsazsír
- 1 ek ecetes torma
- 4 db főtt tojás
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csomag bolti leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 ek szezámmag
A lekenéshez
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 300 g főtt húsvéti sonka
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek kacsazsír
- 1 ek ecetes torma
- 4 db főtt tojás
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csomag bolti leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 ek szezámmag
A lekenéshez
- 1 db tojás
A maradékmentő batyu elkészítéséhez az 1 cm-es kockákra vágott sonkát, valamint a finomra aprított hagymát és fokhagymát egy serpenyőben közepes lángon 8 -10 perc alatt megpirítjuk 1 evőkanál kacsazsíron, majd hozzáadjuk a tormát és a felkockázott főtt tojásokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel.
A leveles tésztából 4 darab, nagyjából 12 x 20 cm-es téglalapot vágunk, az egyik oldalukra kanalazzuk a ragut, majd félbehajtjuk, a széleiket villával lenyomkodjuk, tetejüket lekenjük felvert tojással, megszurkáljuk egy villával, és megszórjuk a szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a maradékmentő batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több maradékmentő recept, ha ti is utáltok kidobni ételt! A maradékok felhasználásának számtalan módja van, de a legrosszabb az, ha a szemetesben végzik. Mentsétek, ami menthető!
Tejszínes-csirkés rakott tészta maradék tésztából
Medvehagymás pogácsa maradék krumplipüréből
Pangrattato pasta – az olaszok fantasztikus morzsás tésztája