Bajor virslisaláta

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
2 fej lila hagyma
só, bors
1 ek cukor
2 ek almaecet
500 g sertésvirsli (vagy párizsi, ízlésetek szerint)
200 g csemegeuborka
2 tk mustár
100 ml olaj
100 g gyöngyhagyma
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bajor virslisaláta

Ha néhány korsó sör után titeket is elkapna a sörfesztivál-hangulat, pár összetevővel hamar igazi bajoros vacsorát rittyenthettek magatoknak.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
2 fej lila hagyma
só, bors
1 ek cukor
2 ek almaecet
500 g sertésvirsli (vagy párizsi, ízlésetek szerint)
200 g csemegeuborka
2 tk mustár
100 ml olaj
100 g gyöngyhagyma
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A lila hagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk. Megszórjuk sóval, borssal, cukorral, és meglocsoljuk az almaecettel. A virsliket szintén lehámozzuk, hosszában félbevágjuk, majd felcsíkozzuk. A csemegeuborkát is hasonló csíkokra vágjuk.

Egy keverőtálba kanalazzuk a mustárt, ráöntjük az ecetes levet a hagymáról, majd összekeverjük az olajjal is, ez lesz a saláta dresszingje.

A gyöngyhagymákat negyedeljük, a petrezselymet felaprítjuk, és mindent jól összekeverünk. Édeskés barna kenyérrel és vajjal fogyasztva az igazi. Na meg pár jó sörrel:)

bajor virslisaláta
Bajor virslisaláta

Ha tetszett a bajor virslisaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások