Hozzávalók
- 2 fej lila hagyma
- só, bors
- 1 ek cukor
- 2 ek almaecet
- 500 g sertésvirsli (vagy párizsi, ízlésetek szerint)
- 200 g csemegeuborka
- 2 tk mustár
- 100 ml olaj
- 100 g gyöngyhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 2 fej lila hagyma
- só, bors
- 1 ek cukor
- 2 ek almaecet
- 500 g sertésvirsli (vagy párizsi, ízlésetek szerint)
- 200 g csemegeuborka
- 2 tk mustár
- 100 ml olaj
- 100 g gyöngyhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
A lila hagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk. Megszórjuk sóval, borssal, cukorral, és meglocsoljuk az almaecettel. A virsliket szintén lehámozzuk, hosszában félbevágjuk, majd felcsíkozzuk. A csemegeuborkát is hasonló csíkokra vágjuk.
Egy keverőtálba kanalazzuk a mustárt, ráöntjük az ecetes levet a hagymáról, majd összekeverjük az olajjal is, ez lesz a saláta dresszingje.
A gyöngyhagymákat negyedeljük, a petrezselymet felaprítjuk, és mindent jól összekeverünk. Édeskés barna kenyérrel és vajjal fogyasztva az igazi. Na meg pár jó sörrel:)
Ha tetszett a bajor virslisaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!