A brokkolis hummuszhoz először a brokkolit apró rózsáira szedjük és enyhén sós vízben előfőzzük, ez kb. 2-3 percet vesz igénybe. Majd jeges vízben lehűtjük, hogy megőrizze a színét. A brokkoli „bogyós” rózsáiból egy éles késsel egy kicsit lefaragunk és félretesszük. Ez a „brokkolimorzsa” díszítésül fog szolgálni majd az ételnél.
Egy konyhai aprítógépbe tesszük az összes alapanyagot, a citromnak belereszeljük a héját és belefacsarjuk a levét is, és az egészet leturmixoljuk. Ránk van bízva, hogy milyen állagot szeretnénk elérni. Van, aki darabosabban szereti, valaki pedig a teljesen pépes állagot kedveli. Ha nagyon sűrű lenne, egy kevés kis vízzel tudunk lazítani rajta.
A krémet tálba szedjük, és a közepén egy kis mélyedést alakítunk ki egy kanál segítségével.
Meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük fűszerpaprikával, szezámmaggal és a „brokkolimorzsával”. Grillezett pitával együtt tálaljuk.

- Elkészítési idő: 25 perc
Imádjátok a mártogatósokat? Íme még néhány a brokkolis hummuszon túl!
Sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel