Hozzávalók
A pakorához
- 200 g brokkoli
- 200 g karfiol
- étolaj a sütéshez
- 200 g csicseriborsóliszt
- 2 tk kurkuma
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 180 ml víz
A chilis mártogatóshoz
- ½ csokor snidling
- 200 ml tejföl
- 1 ½ ek chiliszósz
- só, bors
Hozzávalók
A pakorához
- 200 g brokkoli
- 200 g karfiol
- étolaj a sütéshez
- 200 g csicseriborsóliszt
- 2 tk kurkuma
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 180 ml víz
A chilis mártogatóshoz
- ½ csokor snidling
- 200 ml tejföl
- 1 ½ ek chiliszósz
- só, bors
A zöldségpakora elkészítésének első lépése, hogy a brokkoli- és karfiolrózsákat sós, lobogó vízben 4-5 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük, és kicsit hagyjuk hűlni. Egy lábasban bő olajat melegítünk. Mikor felmelegedett, levesszük közepes fokozatra.
Egy keverőtálban elkeverjük a csicserilisztet a kurkumával, sóval, borssal, fokhagymaporral és a vízzel. A sűrű masszába nyomjuk a brokkoli- és karfiolfejeket úgy, hogy a szárukat megfogjuk. Így a csak zöldségek fejét fogja szépen bevonni a sárga massza.
A bundázott zöldségeket beledobjuk az olajba, egyszerre maximum négyet. Figyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró. Ha túl forró az olaj, a bunda megég, viszont belül nem sül át rendesen.
A chilis mártogatóshoz felaprítjuk a snidlinget, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. Mehet is a tunkolás!
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a zöldségpakora receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Gluténmentesen étkezel? Mutatunk még néhány receptet!
Polenta-pizza, a gluténmentes kánaán
Köleslepény, a gluténmentes töki pompos