Hozzávalók
- 1 db cékla (400 g/db)
- 70 ml olívaolaj (plusz 10 ml a tálaláshoz)
- só, bors
- 1 konzerv csicseriborsó (300 g-os kiszerelés)
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 g tahini
- 1 db citrom
- 2 szelet kovászos kenyér
- 30 g feta sajt
- 10 g tökmag
A tálaláshoz
- 2 szelet kovászos kenyér
Hozzávalók
- 1 db cékla (400 g/db)
- 70 ml olívaolaj (plusz 10 ml a tálaláshoz)
- só, bors
- 1 konzerv csicseriborsó (300 g-os kiszerelés)
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 g tahini
- 1 db citrom
- 2 szelet kovászos kenyér
- 30 g feta sajt
- 10 g tökmag
A tálaláshoz
- 2 szelet kovászos kenyér
A sült céklás hummusz első lépéseként a céklát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, majd összeforgatjuk 1 ek olívaolajjal, a sóval és a borssal. 25-30 perc alatt készre sütjük egy 180 fokra előmelegített sütőben.
Mikor megsültek a céklakockáink, egy aprítógépbe dobjuk a csicseriborsóval, a fokhagymával, a tahinivel, egy citrom levével és az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és addig turmixoljuk, amíg egy nagyon krémes kencét kapunk.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a kenyérszeleteket.
A kész céklás hummuszt egy mélyebb tálba kanalazzuk, szépen elkenjük a tányérban, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk feta sajttal és tökmaggal, majd indulhat is a tunkolás!
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!