Egyserpenyős kaják

Kolbászos-gombás-tejszínesegylábasospenne

Kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne

Hozzávalók
80 ml
tejszín
200 g
lángolt kolbász
250 g
csiperkegomba
1 fej
hagyma
(kb. 160 g)
3 gerezd
fokhagyma
1.5 l
alaplé
1 mk
őrölt fűszerkömény
só, bors
280 g
penne
125 g
natúr krémsajt
100 g
füstölt sajt
1 csokor
snidling

Elkészítés

A kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne elkészítéséhez először a kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd egy lábasban, közepes lángon ropogósra pirítjuk. Egy szűrőkanállal kiszedjük, majd a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a negyedelt vagy több cikkbe vágott csiperkét. Ezután azt is kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékra szórjuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymanyomón átzúzott fokhagymát.

Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük kb. 100 ml alaplével. Visszaforraljuk, majd rászórjuk a köményt, megsózzuk, borsozzuk, és még vagy kétszer felöntjük, hogy a hagyma kellően szétfőjön.

Ezután a maradék alaplével felöntjük, erős lángra kapcsolunk, beleszórjuk a tésztát, visszaszórjuk a gombát és a kolbászt, és fedő alatt 10-12 perc alatt készre főzzük a tésztát.

Belekeverjük a krémsajtot, a tejszínt és a reszelt sajtot, kevergetve összeforraljuk, majd beleszórjuk a felaprított snidlinget, és készen is vagyunk.

Tipp: Ha megbolondítanátok kicsit, mindenképp szórjatok rá egy kis pirított hagymát is!

kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Még több egylábasos kaja:

Csirkés-gombás-krumplis chowder
Egylábasos gulyáspasta
Cukkinis-paradicsomos egylábasos penne

www.streetkitchen.hu

Ha már sanyargat az éhség, és azon kapod magad, hogy a tévével veszekszel, egy gyors, forró és laktató megoldást ajánlok neked. Íme!

Hozzávalók

4 főre
80 ml
tejszín
200 g
lángolt kolbász
250 g
csiperkegomba
1 fej
hagyma
(kb. 160 g)
3 gerezd
fokhagyma
1.5 l
alaplé
1 mk
őrölt fűszerkömény
só, bors
280 g
penne
125 g
natúr krémsajt
100 g
füstölt sajt
1 csokor
snidling

A kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne elkészítéséhez először a kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd egy lábasban, közepes lángon ropogósra pirítjuk. Egy szűrőkanállal kiszedjük, majd a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a negyedelt vagy több cikkbe vágott csiperkét. Ezután azt is kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékra szórjuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymanyomón átzúzott fokhagymát.

Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük kb. 100 ml alaplével. Visszaforraljuk, majd rászórjuk a köményt, megsózzuk, borsozzuk, és még vagy kétszer felöntjük, hogy a hagyma kellően szétfőjön.

Ezután a maradék alaplével felöntjük, erős lángra kapcsolunk, beleszórjuk a tésztát, visszaszórjuk a gombát és a kolbászt, és fedő alatt 10-12 perc alatt készre főzzük a tésztát.

Belekeverjük a krémsajtot, a tejszínt és a reszelt sajtot, kevergetve összeforraljuk, majd beleszórjuk a felaprított snidlinget, és készen is vagyunk.

Tipp: Ha megbolondítanátok kicsit, mindenképp szórjatok rá egy kis pirított hagymát is!

kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Még több egylábasos kaja:

Csirkés-gombás-krumplis chowder
Egylábasos gulyáspasta
Cukkinis-paradicsomos egylábasos penne

Ha tetszett a Kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept