A kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne elkészítéséhez először a kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd egy lábasban, közepes lángon ropogósra pirítjuk. Egy szűrőkanállal kiszedjük, majd a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a negyedelt vagy több cikkbe vágott csiperkét. Ezután azt is kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékra szórjuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymanyomón átzúzott fokhagymát.
Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük kb. 100 ml alaplével. Visszaforraljuk, majd rászórjuk a köményt, megsózzuk, borsozzuk, és még vagy kétszer felöntjük, hogy a hagyma kellően szétfőjön.
Ezután a maradék alaplével felöntjük, erős lángra kapcsolunk, beleszórjuk a tésztát, visszaszórjuk a gombát és a kolbászt, és fedő alatt 10-12 perc alatt készre főzzük a tésztát.
Belekeverjük a krémsajtot, a tejszínt és a reszelt sajtot, kevergetve összeforraljuk, majd beleszórjuk a felaprított snidlinget, és készen is vagyunk.
Tipp: Ha megbolondítanátok kicsit, mindenképp szórjatok rá egy kis pirított hagymát is!

Elkészítési idő: kb. 35 perc
Még több egylábasos kaja:
Csirkés-gombás-krumplis chowder
Egylábasos gulyáspasta
Cukkinis-paradicsomos egylábasos penne