Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 1 db cukkini
- 1 db kisebb fej brokkoli
- 300 ml passata
- só, bors
- 3 ág kakukkfű
- 10 db bazsalikomlevél
- ½ csokor petrezselyem
- 500 ml zöldségalaplé
- ½ csomag Gyermelyi mini penne
- 200 ml rizstejszín
Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 1 db cukkini
- 1 db kisebb fej brokkoli
- 300 ml passata
- só, bors
- 3 ág kakukkfű
- 10 db bazsalikomlevél
- ½ csokor petrezselyem
- 500 ml zöldségalaplé
- ½ csomag gyermelyi mini penne
- 200 ml rizstejszín
A zöldséges egylábasos penne elkészítése szinte gyerekjáték! Akkor is bátran álljatok neki, ha legszívesebben csak beájulnátok az ágyba. Gyorsabban kész van, mint gondolnátok, és jóllakottan jobban esik a pihenés is!
Az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd belekeverjük a füstölt pirospaprikát. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk a brokkoli szárával együtt, és beledobjuk a hagymás alapba. Beleöntjük a passatát, jöhet bele só, bors, valamint a zöldfűszerek apróra vágva.
Az egészet felöntjük az alaplével, beleszórjuk a pennét, a brokkolirózsákat, mehet bele a rizstejszín is, és kb. 10-12 perc alatt készre főzzük. Ennyi idő alatt szépen magába szívja a tészta a szószt.
Ha szeretitek, tálaláskor tehettek a tetejére sajtot, például zöldséghámozóval vághattok rá parmezánt. Mutatósabb megoldás, mint a sima reszelt sajt, de persze azzal sem lőttök mellé. 🙂
- Előkészítés: 10 perc
- Elkészítés: 15-20 perc
- Összesen: 25-30 perc
Ha tetszett a cukkinis-paradicsomos egylábasos penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több megúszós kaja, ha nem szerettek mosogatni:
Bulguros rakott kel pulykából
Paradicsomos csirke krumplival
Baconbe tekert bagett sajttal és fokhagymával töltve