Hozzávalók
- 130 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 - 5 ek olaj
- 400 g darált marhahús
- 1 ek őrölt fűszerkömény
- 1 ½ ek pirospaprika
- só, bors
- 1 ½ l marhaalaplé
- 400 g szarvacska tészta
- 100 g sárgarépa
- 30 g fehérrépa
- 100 g burgonya
- 1 kis csokor petrezselyem
- 5 - 6 ek tejföl a tálaláshoz
Hozzávalók
- 130 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 - 5 ek olaj
- 400 g darált marhahús
- 1 ek őrölt fűszerkömény
- 1 ½ ek pirospaprika
- só, bors
- 1 ½ l marhaalaplé
- 400 g szarvacska tészta
- 100 g sárgarépa
- 30 g fehérrépa
- 100 g burgonya
- 1 kis csokor petrezselyem
- 5 - 6 ek tejföl a tálaláshoz
Az egylábasos gulyáspastához a finomra vágott hagymát és fokhagymát 4-5 perc alatt átpirítjuk az olajon, majd hozzádobjuk a marhahúst, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerköményt, a pirospaprikát, sózzuk, borozzuk, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tésztát, és folyamatos keverés mellett rotyogtatjuk.
5 perc után hozzáadjuk a 3-4 mm vastagra vágott répákat és a kb. 1 cm-es kockákra vágott burgonyát, majd így folytatjuk tovább a rotyogtatást addig, míg a tészta szinte teljesen el nem itta a levét. Egy szószos állagot kell kapnunk, ami a tészta keményítőtartalmának köszönhetően besűrűsödött. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és egy kanál tejföllel tálaljuk.
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Összesen: kb. 35 perc
Ha tetszett az egylábasos gulyáspasta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!