Hozzávalók
- 2 fej hagyma (300 g)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika (40 g)
- 50 g zsír vagy olaj
- 1 db paradicsom (40 g)
- ½ ek őrölt kömény
- 1 ½ ek pirospaprika
- só, bors
- 500 g csirkezúza
- 1 db alaplézselé
- kb. 1,5-1,8 l víz
- 200 g dörzstarhonya
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 2 fej hagyma (300 g)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika (40 g)
- 50 g zsír vagy olaj
- 1 db paradicsom (40 g)
- ½ ek őrölt kömény
- 1 ½ ek pirospaprika
- só, bors
- 500 g csirkezúza
- 1 db alaplézselé
- kb. 1,5-1,8 l víz
- 200 g dörzstarhonya
- 1 csokor petrezselyem
A finomra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát lepirítjuk az olajon, félrehúzzuk, majd hozzátesszük a paradicsomot, a köményt, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük. Jöhet bele a zúza, az alaplézselé és a víz, és addig főzzük, amíg a zúza megpuhult, a leve jócskán elfőtt, de még van rajta. Beleöntjük a tarhonyát, puhulásig főzzük lassú tűzön, amíg szinte teljesen felvette a maradék levet. Megszórjuk aprított petrezselyemmel, és tálaljuk.
Ha tetszett a zúzapörkölt vele főtt tarhonyávalreceptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!