Egyszerű levesek

Chiliconcarneleves

Chili con carne leves

Hozzávalók
500 g
darált marhahús
só, bors
5 ek
olívaolaj
150 g
hagyma
6 gerezd
fokhagyma
1 tk
füstölt pirospaprika
1 mk
őrölt fahéj
2 tk
őrölt római kömény
2 tk
őrölt koriander
1 tk
oregánó
2 - 3 csipet
chipotle chili
700 g
passata
1 l
marhaalaplé
kb. 150 g konzerv vörös bab
kb. 150 g konzerv kukorica

Elkészítés

A leves elkészítése előtt foglalkozzunk a hússal. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd golflabda méretű golyókat formázunk belőle.

Nagyon forró lábasban 3-4 perc alatt kérgesítjük az olívaolajon, majd kiszedjük.

Az aprított hagymát és fokhagymát 5 perc alatt átpirítjuk a lábasban, majd rászórjuk a fűszereket, ezután jöhet a passata és az alaplé is.

Forrás után egy botmixerrel krémesítjük, majd beletesszük a húsgolyókat és az átszűrt, átmosott babot és kukoricát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 20 perc rotyogtatás után egy kis tortillachipsszel falatozhatjuk is.

chili-con-carne-leves
(Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 45 perc

Még több egyszerű leves:

Tojásleves buggyantott tojással

Csirkés enchilada leves

Hamburgerleves

www.streetkitchen.hu

Főételből levest? Levesből főételt? Hívd Dr. Forásit, és megoldja! Alapból imádom a chilis babot, így egészen megörültem a mai megoldandó feladatnak, miszerint egy levest kellett megfesteni chili con carne alapokon. :D

Hozzávalók

6 főre
500 g
darált marhahús
só, bors
5 ek
olívaolaj
150 g
hagyma
6 gerezd
fokhagyma
1 tk
füstölt pirospaprika
1 mk
őrölt fahéj
2 tk
őrölt római kömény
2 tk
őrölt koriander
1 tk
oregánó
2 - 3 csipet
chipotle chili
700 g
passata
1 l
marhaalaplé
kb. 150 g konzerv vörös bab
kb. 150 g konzerv kukorica

A leves elkészítése előtt foglalkozzunk a hússal. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd golflabda méretű golyókat formázunk belőle.

Nagyon forró lábasban 3-4 perc alatt kérgesítjük az olívaolajon, majd kiszedjük.

Az aprított hagymát és fokhagymát 5 perc alatt átpirítjuk a lábasban, majd rászórjuk a fűszereket, ezután jöhet a passata és az alaplé is.

Forrás után egy botmixerrel krémesítjük, majd beletesszük a húsgolyókat és az átszűrt, átmosott babot és kukoricát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 20 perc rotyogtatás után egy kis tortillachipsszel falatozhatjuk is.

chili-con-carne-leves
(Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 45 perc

Még több egyszerű leves:

Tojásleves buggyantott tojással

Csirkés enchilada leves

Hamburgerleves

Ha tetszett a Chili con carne leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept