A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 3 - 4 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 800 g konzerv darabolt paradicsom
- 1 l marhaalaplé (vagy víz)
- 1 ek ketchup
- ½ ek mustár
A tálaláshoz
- 2 db hamburgerzsemle
- 2 ek majonéz
- 4 szelet vörös cheddar
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 3 - 4 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 800 g konzerv darabolt paradicsom
- 1 l marhaalaplé (vagy víz)
- 1 ek ketchup
- ½ ek mustár
A tálaláshoz
- 2 db hamburgerzsemle
- 2 ek majonéz
- 4 szelet vörös cheddar
A hamburgerleveshez a marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd addig gyúrjuk a kezünkkel, amíg össze nem áll. Ezután golflabda méretű golyókat formázunk belőle. Egy füstölgő lábasba tesszük az olajat, majd megpirítjuk rajta a húsgolyókat, amikor már szép pirosas színük van, akkor kivesszük és félretesszük őket.
A felszeletelt hagymát és fokhagymát 3-4 perc alatt lepirítjuk ugyanabban a lábasban, felöntjük a paradicsommal és az alaplével, majd hozzátesszük a ketchupot, a mustárt, és végül összerottyantjuk.
Egy botmixerrel lepürésítjük a levest, majd beletesszük a húsgolyókat, és 20-30 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A zsemléket félbevágjuk, az egyik oldalukat megkenjük majonézzel és rátesszük a sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük nagyjából 10 percre, amíg a sajt meg nem pirult. A majonézes-sajtos zsemléket tálaláskor a leves mellé kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Ha tetszett a hamburgerleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!