Hamburgerleves

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
500 g darált marhahús
só, bors
3 - 4 ek olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
800 g konzerv darabolt paradicsom
1 l marhaalaplé (vagy víz)
1 ek ketchup
½ ek mustár

A tálaláshoz

2 db hamburgerzsemle
2 ek majonéz
4 szelet vörös cheddar
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Hamburgerleves

Ti szoktatok azon gondolkodni, hogy egy levesből főételt vagy éppen egy főéteből levest készítsetek? Egyszer csináltam már halászlevet főételként, viszont most következzen a hamburger LEVESKÉNT… Ugyanazokra az alapanyagokra fókuszálunk, mégis leves formájában tálaljuk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
500 g darált marhahús
só, bors
3 - 4 ek olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
800 g konzerv darabolt paradicsom
1 l marhaalaplé (vagy víz)
1 ek ketchup
½ ek mustár

A tálaláshoz

2 db hamburgerzsemle
2 ek majonéz
4 szelet vörös cheddar
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A hamburgerleveshez a marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd addig gyúrjuk a kezünkkel, amíg össze nem áll. Ezután golflabda méretű golyókat formázunk belőle. Egy füstölgő lábasba tesszük az olajat, majd megpirítjuk rajta a húsgolyókat, amikor már szép pirosas színük van, akkor kivesszük és félretesszük őket. 

A felszeletelt hagymát és fokhagymát 3-4 perc alatt lepirítjuk ugyanabban a lábasban, felöntjük a paradicsommal és az alaplével, majd hozzátesszük a ketchupot, a mustárt, és végül összerottyantjuk. 

Egy botmixerrel lepürésítjük a levest, majd beletesszük a húsgolyókat, és 20-30 percig rotyogtatjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A zsemléket félbevágjuk, az egyik oldalukat megkenjük majonézzel és rátesszük a sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük nagyjából 10 percre, amíg a sajt meg nem pirult. A majonézes-sajtos zsemléket tálaláskor a leves mellé kínáljuk.

Hamburgerleves
Hamburgerleves

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ha tetszett a hamburgerleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több leves receptet szeretnék:

Csípős-savanyú leves

Zsolti-féle mohácsi halászlé

Karalábéleves galuskával

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?