Hozzávalók
- 1 mk egész kömény
- 3 ek olaj (vagy még ízesebb zsírral)
- 2 fej hagyma (kb. 200 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- só, bors
- 1 ek liszt (20 g)
- 2 tk pirospaprika
- 1.2 l víz
- 1 ek 10%-os ecet
- 5 db tojás
Hozzávalók
- 1 mk egész kömény
- 3 ek olaj (vagy még ízesebb zsírral)
- 2 fej hagyma (kb. 200 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- só, bors
- 1 ek liszt (20 g)
- 2 tk pirospaprika
- 1.2 l víz
- 1 ek 10%-os ecet
- 5 db tojás
A tojásleves elkészítéséhez először nem a tojással foglalkozunk. Egy lábast erős lángon felhevítünk szárazon, majd kipattogtatjuk benne az egész köményt. Tényleg, szó szerint pattogó hangot ad. Ezután közepes lángra kapcsolunk, ráöntjük az olajat, beleszórjuk a finomra vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát, megszórjuk a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, és megdinszteljük a hagymákat.
Ha már üveges, rászórjuk a lisztet, és kicsit megpirítjuk, majd jöhet a pirospaprika, és felöntjük a víz felével. Ez azért jó, mert így könnyebben kiforraljuk a lisztet, és az utána belekerülő vízzel már csak hígítunk. 3-4 percig forraljuk, majd ráöntjük a többi vizet is, beletesszük az ecetet, és ízlés szerint még egyszer sózunk, borsozunk, majd alacsonyra vesszük a lángot.
Ezután az egyik tojást felütjük, kicsit felkeverjük, majd az éppen gyöngyöző levesbe csurgatjuk, és csak 2 perc elteltével keverjük meg. A többi tojást egyesével egy csészébe ütjük, és abból óvatosan a levesbe ejtjük, hogy egészben maradjanak. 4-5 perc elteltével elzárjuk a lángot, és tálalhatunk is.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a tojásleves buggyantott tojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!