Hozzávalók
A leveshez
- 300 g hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 20 ml olaj
- 500 g csirkemellfilé
- 1 ek sűrített paradicsom (kb. 20 g)
- 300 ml passata
- kb. 1,5 l zöldségalaplé
- só, bors
- 10 g cukor
- 340 g konzerv kukorica
- 800 g konzerv bab
- 150 ml cukrozatlan habtejszín
A tálaláshoz
- 2 db érett avokádó
- 2 szál újhagyma
- kb. 80 g tortillachips
- citrom ízlés szerint
Hozzávalók
A leveshez
- 300 g hagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 20 ml olaj
- 500 g csirkemellfilé
- 1 ek sűrített paradicsom (kb. 20 g)
- 300 ml passata
- kb. 1,5 l zöldségalaplé
- só, bors
- 10 g cukor
- 340 g konzerv kukorica
- 800 g konzerv bab
- 150 ml cukrozatlan habtejszín
A tálaláshoz
- 2 db érett avokádó
- 2 szál újhagyma
- kb. 80 g tortillachips
- citrom ízlés szerint
Ez a csirkés enchilada leves nagyon paradicsomos, tejszínes és tele van tortillával! A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és megdinszteljük rajta a hagymákat. Hozzáadjuk a kb. 2×2 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és 3-4 perc alatt megpirítjuk.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is, majd 1 perc pirítás után felöntjük a passatával és az alaplével. Amikor felforrt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, és 5 percig főzzük, majd beletesszük a lecsöpögtetett kukoricát és babot is, végül felöntjük tejszínnel. Egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk is.
Tányérba szedjük a levest, a tetejére tesszük a szeletekre vágott avokádót, megszórjuk újhagymával, rászórjuk a tortillát, és tehetünk rá egy cikk citromot is.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több enchilada:
Lencsés vega enchilada
Mikrós enchilada
Vega enchilada
Király mexikói kaja: Marhahúsos enchiladas
Csirkés enchilada chipsmorzsával