Egyszerű levesek

Egyszerűkukorica-krémlevessalsával

Egyszerű kukorica-krémleves salsával

Hozzávalók
50 g
vaj
A leveshez
150 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 kg
fagyasztott kukorica
(kiolvasztva)
1 tk
római kömény
só, bors
0.25 tk
cayenne-bors
1 l
zöldségalaplé vagy víz
A salsához
200 g
paradicsom
35 g
lila hagyma
25 g
2 ek
olívaolaj
1 ek
balzsamecet
só,bors
0.5 csokor
petrezselyem
(vagy koriander)

Elkészítés

Az egyszerű kukorica-krémleveshez először a félfőre vágott hagymát és a fokhagymát egy lábasban, közepes lángon, kb. 5 perc alatt megfonnyasztjuk a vajon, majd hozzádobjuk a kukoricát és a fűszereket. Felöntjük az alaplével, és 30-40 perc alatt megfőzzük a kukoricát. Turmixgépbe tesszük, és olyan krémesre pürésítjük, amilyenre csak tudjuk, átszűrjük egy szűrőn, majd beállítjuk a sósságát.

A salsához a paradicsomot, a hagymát és a jalapenót kb. fél cm-es kockákra vágjuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a balzsamecetet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A levest tányérba szedjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és a salsával tálaljuk.

Egyszerű kukorica-krémleves salsával
Egyszerű kukorica-krémleves salsával

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Még több krémleves recept:

Brokkolis sajtkrémleves

Currys zöldségkrémleves

Almás-kecskesajtos sültzeller-krémleves

www.streetkitchen.hu

Hát, ez a leves sem a kalóriamentességéről lesz híres, viszont annál finomabb, és egy pikáns salsa is jár mellé, ami nagyon jól kiegészíti ezt az édeskés ízvilágot.

Hozzávalók

4 - 6 főre
50 g
vaj
A leveshez
150 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 kg
fagyasztott kukorica
(kiolvasztva)
1 tk
római kömény
só, bors
0.25 tk
cayenne-bors
1 l
zöldségalaplé vagy víz
A salsához
200 g
paradicsom
35 g
lila hagyma
25 g
2 ek
olívaolaj
1 ek
balzsamecet
só,bors
0.5 csokor
petrezselyem
(vagy koriander)

Az egyszerű kukorica-krémleveshez először a félfőre vágott hagymát és a fokhagymát egy lábasban, közepes lángon, kb. 5 perc alatt megfonnyasztjuk a vajon, majd hozzádobjuk a kukoricát és a fűszereket. Felöntjük az alaplével, és 30-40 perc alatt megfőzzük a kukoricát. Turmixgépbe tesszük, és olyan krémesre pürésítjük, amilyenre csak tudjuk, átszűrjük egy szűrőn, majd beállítjuk a sósságát.

A salsához a paradicsomot, a hagymát és a jalapenót kb. fél cm-es kockákra vágjuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a balzsamecetet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A levest tányérba szedjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és a salsával tálaljuk.

Egyszerű kukorica-krémleves salsával
Egyszerű kukorica-krémleves salsával

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Még több krémleves recept:

Brokkolis sajtkrémleves

Currys zöldségkrémleves

Almás-kecskesajtos sültzeller-krémleves

Ha tetszett az Egyszerű kukorica-krémleves salsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept