Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli (tisztítva, kb. 300 g/fej)
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió reszelve
- 1 ½ l zöldségalaplé vagy víz
- 150 g vörös cheddar
- 200 ml tejszín
- 0.25 db citrom leve
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli (tisztítva, kb. 300 g/fej)
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió reszelve
- 1 ½ l zöldségalaplé vagy víz
- 150 g vörös cheddar
- 200 ml tejszín
- 0.25 db citrom leve
A sajtkrémleves elkészítéséhez az olajon megpirítjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit és a kis kockákra vágott szárat is.
Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, elkeverjük, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük a zöldségeket.
Belereszelünk 100 g cheddar sajtot, majd leturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, majd ha felforrt, elzárjuk alatta a tüzet, és citromlével elkeverve ízesítjük. A maradék reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Főzési idő: 20 perc
- összesen: 30 perc
Ha tetszett a brokkolis sajtkrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!