Hirdetés

Almás-kecskesajtos sültzeller-krémleves

Hozzávalók

4
főre
+
450 - 500 g zellergumó (tisztított mennyiség)
olaj
só, bors
1 db piros alma (nagyobb)
40 g dió
2 ág friss zsálya
20 g vaj
1 fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
1 l zöldségalaplé
1 ek krémes kecskesajt
1 tk fehérborecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Almás-kecskesajtos sültzeller-krémleves

Hidegen és melegen is nagy finom, úgyhogy ha egy igazán laktató levesre vágytok, házi krutonnal tökéletes vacsi.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
450 - 500 g zellergumó (tisztított mennyiség)
olaj
só, bors
1 db piros alma (nagyobb)
40 g dió
2 ág friss zsálya
20 g vaj
1 fej hagyma (kisebb)
1 gerezd fokhagyma
1 l zöldségalaplé
1 ek krémes kecskesajt
1 tk fehérborecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A krémleves-állag és maga a zeller is megosztó tud lenni, de mi mindenképp azt javasoljuk, hogy mindenki próbálja ki így, mert 10 pontos ízélményben lesz része. Elkészíteni sem lesz nagyon bonyolult, ígérjük: a megtisztított zellert 2-3 cm-es darabokra vágjuk, egy tepsire rakjuk, és összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal. Mellétesszük a megtisztított, elfelezett almát, és 200 fokra előmelegített  sütőben 15 percet sütjük. Ezután mellérakjuk a diót, és további 10 percet sütjük. Az alma teljesen szét fog sülni, ne ijedjetek meg, így is megfelelő lesz. Végül az egészet kiszedjük, a dióból félrerakunk pár szemet a tálaláshoz.

A 4-5 kisebb zsályalevelet megpirítjuk 1 evőkanál olajon – abban a lábasban, amiben a levest fogjuk megfőzni –, majd kiszedjük és félretesszük. Ezután belerakunk a lábasba még egy evőkanál olajat, illetve a vajat, ezen üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd rádobjuk az apróra vágott maradék zsályát. Sózzuk, borsozzuk, kicsit lepirítjuk, majd belerakjuk a sült zellert és az almát, felöntjük az alaplével, és 15-20 percet főzzük. 

Végül hozzáadjuk a diót és a kecskesajtot is, és az egészet leturmixoljuk krémesre. Ezután egy kevés ecettel ízesítjük, majd a dióval és a pirított zsályalevéllel tálaljuk.

Almás-kecskesajtos sültzeller-krémleves
Almás-kecskesajtos sültzeller-krémleves

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Lilla további isteni krémlevesei:

Gombakrémleves

Barnított vajas karfiolkrémleves

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?