A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- ½ db citrom leve
- 250 g hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 60 g vaj
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 0.25 db szerecsendió
- 1 tk füstölt paprika (ha nincs, jó a sima is)
- 500 g sárgaborsó (egy éjszakára beáztatva)
- 2 l zöldségalaplé
- só, bors
- 2 ek mustár
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- ½ db citrom leve
- 250 g hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 60 g vaj
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 0.25 db szerecsendió
- 1 tk füstölt paprika (ha nincs, jó a sima is)
- 500 g sárgaborsó (egy éjszakára beáztatva)
- 2 l zöldségalaplé
- só, bors
- 2 ek mustár
A sárgaborsó krémleves elkészítéséhez a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát egy lábasba tesszük. 6-7 perc alatt, közepes lángon lepirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a fűszerköményt, a reszelt szerecsendiót, a füstölt paprikát, a leszűrt és átmosott sárgaborsót, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg szinte teljesen szét nem főtt (30-40 perc).
Ekkor beletesszük a mustárt, a fél citrom levét, majd az egészet egy turmixgéppel krémesre turmixoljuk, és egy sűrű szövésű szűrőn átszűrjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még. A leves a borsó keményítőtartalma miatt hamar besűrűsödik, így ha nem fogy el azonnal, később önthetünk még bele vizet/alaplevet. A legjobb egy kanál tejföllel és egy kis kolbásszal.
- előkészítési idő: 5 perc
- elkészítési idő: 45 perc
- összesen: 50 perc (plusz a sárgaborsó beáztatása)
Ha tetszett a sárgaborsó-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!