Egyszerű sárgaborsó-krémleves

Hozzávalók

8
főre
+
½ db citrom leve
250 g hagyma
5 gerezd fokhagyma
60 g vaj
1 tk őrölt fűszerkömény
0.25 db szerecsendió
1 tk füstölt paprika (ha nincs, jó a sima is)
500 g sárgaborsó (egy éjszakára beáztatva)
2 l zöldségalaplé
só, bors
2 ek mustár
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Egyszerű sárgaborsó-krémleves

Gyerekkoromban gyűlöltem a sárgaborsót, de ma már – bár nem sokszor eszem a keményítőtartalma miatt – egyenesen imádom, bárcsak egy kicsit lightosabb lenne. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

8
főre
+
½ db citrom leve
250 g hagyma
5 gerezd fokhagyma
60 g vaj
1 tk őrölt fűszerkömény
0.25 db szerecsendió
1 tk füstölt paprika (ha nincs, jó a sima is)
500 g sárgaborsó (egy éjszakára beáztatva)
2 l zöldségalaplé
só, bors
2 ek mustár
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sárgaborsó krémleves elkészítéséhez a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát egy lábasba tesszük. 6-7 perc alatt, közepes lángon lepirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a fűszerköményt, a reszelt szerecsendiót, a füstölt paprikát, a leszűrt és átmosott sárgaborsót, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg szinte teljesen szét nem főtt (30-40 perc).

Ekkor beletesszük a mustárt, majd az egészet egy turmixgéppel  krémesre turmixoljuk, és egy sűrű szövésű szűrőn átszűrjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még. A leves a borsó keményítőtartalma miatt hamar besűrűsödik, így ha nem fogy  el azonnal, később önthetünk még bele vizet/alaplevet. A legjobb egy kanál tejföllel és egy kis kolbásszal.

Egyszerű sárgaborsó-krémleves
Egyszerű sárgaborsó-krémleves
  • előkészítési idő: 5 perc
  • elkészítési idő: 45 perc
  • összesen: 50 perc (plusz a sárgaborsó beáztatása)

Ha tetszett a sárgaborsó-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?