Egyszerű levesek

Kolbászoslencsekrémleves

Kolbászos lencsekrémleves

Hozzávalók
100 ml
habtejszín
200 g
lencse
4 - 5 gerezd
fokhagyma
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
5 ek
olívaolaj
1 ek
kristálycukor
1 tk
füstölt fűszerpaprika
100 ml
száraz fehérbor
1
liter zöldségalaplé
só, bors
1 tk
mustár
100 g
paprikás kolbász

Elkészítés

A lencsekrémleves elkészítéséhez először a lencsét 2-3 órára, de legjobb, ha 1 éjszakára beáztatjuk. A vörös- és fokhagymákat apróra vágjuk. Az olajon megkaramellizáljuk a cukrot, és rádobjuk a kétféle hagymát, majd hagyjuk, hogy üvegesre piruljon. Ezután rádobjuk a pirospaprikát, a lencsét, majd felöntjük a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a zöldségalaplevet, és puhára főzzük a lencsét. Botmixerrel alaposan leturmixoljuk, közben belekeverjük a mustárt és a tejszínt is. 

A kolbászt 0,5 cm-es karikákra vágjuk, és egy serpenyőben lepirítjuk őket, majd ezzel tálaljuk a lencsekrémlevest.

kolbaszos-lencsekremleves
Kolbászos lencsekrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40-45 perc
  • Áztatási idő: 2-3 óra–1 éjszaka

Még több krémleves, amit széles mosollyal fogtok kanalazni a hűvös napokon:

Fehérbabkrémleves

Egyszerű sajtos kukorica-krémleves

Almás-gyömbéres káposztakrémleves tépett csirkés gombóccal

www.streetkitchen.hu

Őrülten finom lencsekrémleves, ami igazi lélekmelengető lesz a hideg, téli estéken!

Hozzávalók

4 főre
100 ml
habtejszín
200 g
lencse
4 - 5 gerezd
fokhagyma
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
5 ek
olívaolaj
1 ek
kristálycukor
1 tk
füstölt fűszerpaprika
100 ml
száraz fehérbor
1
liter zöldségalaplé
só, bors
1 tk
mustár
100 g
paprikás kolbász

A lencsekrémleves elkészítéséhez először a lencsét 2-3 órára, de legjobb, ha 1 éjszakára beáztatjuk. A vörös- és fokhagymákat apróra vágjuk. Az olajon megkaramellizáljuk a cukrot, és rádobjuk a kétféle hagymát, majd hagyjuk, hogy üvegesre piruljon. Ezután rádobjuk a pirospaprikát, a lencsét, majd felöntjük a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a zöldségalaplevet, és puhára főzzük a lencsét. Botmixerrel alaposan leturmixoljuk, közben belekeverjük a mustárt és a tejszínt is. 

A kolbászt 0,5 cm-es karikákra vágjuk, és egy serpenyőben lepirítjuk őket, majd ezzel tálaljuk a lencsekrémlevest.

kolbaszos-lencsekremleves
Kolbászos lencsekrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40-45 perc
  • Áztatási idő: 2-3 óra–1 éjszaka

Még több krémleves, amit széles mosollyal fogtok kanalazni a hűvös napokon:

Fehérbabkrémleves

Egyszerű sajtos kukorica-krémleves

Almás-gyömbéres káposztakrémleves tépett csirkés gombóccal

Ha tetszett a Kolbászos lencsekrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept