Hozzávalók
A leveshez
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 2 db fehérbab konzerv (250 g-os kiszerelés)
- 700 ml zöldségalaplé vagy víz
- 3 ek tejföl
- 1 ek finomliszt
- 1 tk citromlé
A feltéthez
- ½ szál paprikás kolbász
Fehérbabkrémleves
Hozzávalók
A leveshez
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 2 db fehérbab konzerv (250 g-os kiszerelés)
- 700 ml zöldségalaplé vagy víz
- 3 ek tejföl
- 1 ek finomliszt
- 1 tk citromlé
A feltéthez
- ½ szál paprikás kolbász
A fehérbabkrémleveshez egy lábasban felhevítjük az olajat, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és üvegesre pirítjuk őket pár perc alatt. Mehet hozzá só, bors és babérlevél, majd rádobjuk a leszűrt fehérbabot, felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel, és 13-15 percig főzzük, közepes hőfokon.
A tejfölt a lisztel egy kis tálkában kikeverjük kb. 30 ml hideg vízzel, majd ehhez adunk egy kis merőkanálnyit a leves levéből, és elkeverjük. Folyamatos keverés mellett ezt is a leveshez adjuk, és 1-2 perc alatt kiforraljuk vele.
Ezután botmixerrel alaposan leturmixoljuk a levest, majd ha igazán selymes végeredményt szeretnénk, egy szűrőn is átpasszírozzuk és citromlével ízesítjük.
A kolbászt vékonyabb karikákra vágjuk, majd egy száraz serpenyőben lepirítjuk. A kolbászkarikákkal, valamint a kisült kolbászzsírral tálaljuk a levest.
- Elkészítési idő: 30-40 perc
Ha tetszett a fehérbabkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Krémlevesrajongók, figyelem! A fehérbabkrémleves után ezeket se hagyjátok ki!
Vadas krémleves csirkegombóccal