Poutine, a brutálfinom kanadai sült krumpli

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli
4 ek olaj
só, bors
100 g fehér cheddar

A gravyhez

15 g vaj
1 ek liszt
só, bors
500 ml marhaalaplé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Poutine, a brutálfinom kanadai sült krumpli

Az Így jártam anyátokkal című sorozat Robin Scherbatsky-ja most biztos nagyon büszke lenne, ha látná, hogy egy igazi kanadai kaja van az oldalon. :D Tipp: mindenképpen karakteresebb húslevest/alaplét használjatok, mert ez adja meg a mártás ízét.
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli
4 ek olaj
só, bors
100 g fehér cheddar

A gravyhez

15 g vaj
1 ek liszt
só, bors
500 ml marhaalaplé
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A gravyhez a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, és sűrűre beforraljuk.

A krumplit megmossuk, cikkekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, majd max fokozaton addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Kivesszük, rádobjuk a kis kockákra vágott sajtot, és a gravyvel meglocsolva tálaljuk.

poutine kanadai sültkrumpli
Poutine

Ha tetszett a poutine receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások