Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 4 ek olaj
- só, bors
- 100 g fehér cheddar
A gravyhez
- 15 g vaj
- 1 ek liszt
- só, bors
- 500 ml marhaalaplé
Poutine, a brutálfinom kanadai sült krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 4 ek olaj
- só, bors
- 100 g fehér cheddar
A gravyhez
- 15 g vaj
- 1 ek liszt
- só, bors
- 500 ml marhaalaplé
A gravyhez a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, és sűrűre beforraljuk.
A krumplit megmossuk, cikkekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, majd max fokozaton addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Kivesszük, rádobjuk a kis kockákra vágott sajtot, és a gravyvel meglocsolva tálaljuk.
Ha tetszett a poutine receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!