Fahéjas cronut

Hozzávalók

kb.
10 - 12
db-hoz
+
2 csomag leveles tészta (élesztős)
olaj a sütéshez

A fahéjas cukorhoz

4 ek cukor
1 mk fahéj

A mázhoz

2 ek tej
1 mk cukrozatlan kakaópor
80 g porcukor
25 g vaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fahéjas cronut

A cronut a croissant és a doughnut (fánk) keresztezéséből jött létre, amit jelen esetben expressz verzióban készítettünk el, azaz bolti leveles tésztát használtunk. Instant diabétesz a végeredmény, de őőőőőrülten jó!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
10 - 12
db-hoz
+
2 csomag leveles tészta (élesztős)
olaj a sütéshez

A fahéjas cukorhoz

4 ek cukor
1 mk fahéj

A mázhoz

2 ek tej
1 mk cukrozatlan kakaópor
80 g porcukor
25 g vaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A leveles tésztákat kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk és egymásra rakjuk. Félbehajtjuk, majd negyedbe, és az egészet kinyújtjuk újra, kb. 4-5 mm vastagságúra. Kör formákat szaggatunk ki belőlük, a közepüket pedig egy kisebb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszúrjuk, mintha valóban fánkokat készítenénk. Hagyjuk 10 percet pihenni, majd egy serpenyőbe 2-3 ujjnyi magasságig olajat öntünk, és 150-155 fokra hevítjük, ebben sütjük ki a fánkokat. Kell neki idő, amíg átsül, illetve forgatni is szükséges, hogy mindenhol, egyenletesen sülhessen. Mikor megsültek, papírtörlőre rakjuk őket, majd ha lecsepegett a felesleges olaj, megforgatjuk őket a cukor és fahéj keverékében. 

A mázhoz összekeverjük a tejet, a kakaóport és a porcukrot, és egy gyorsforralóban összemelegítjük, majd belekeverjük a vajat is.  A kihűlt fánkok tetejét ebbe a mázba mártjuk.

Fahéjas cronut

Ha tetszett a fahéjas cronut receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások