Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
- 500 g csirkeszárny
- 2 ek liszt
- 1 tk sütőpor
- só, bors
- 2 tk pirospaprika
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk chilipehely
A páchoz
- 150 g olvasztott vaj
- 2 ek paradicsomszósz
- 3 ek sriracha csípős szósz
- 1 ek méz
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
- 500 g csirkeszárny
- 2 ek liszt
- 1 tk sütőpor
- só, bors
- 2 tk pirospaprika
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk chilipehely
A páchoz
- 150 g olvasztott vaj
- 2 ek paradicsomszósz
- 3 ek sriracha csípős szósz
- 1 ek méz
A tálaláshoz
- 1 szál újhagyma
A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk a szárnyvégeket, így „v” alakú csirkeszárnyakat kapunk. Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, sót, borsot, a pirospaprikát, a fokhagyma-granulátumot és a chilit, majd beleforgatjuk a szárnyakat. Az air fryert 200 fokra melegítjük, elhelyezzük benne a szárnyakat, és 16-18 perc alatt aranybarnára készítjük őket.
Amíg sülnek a szárnyak, egy tálban kikeverjük a páchoz az olvasztott vajat, a paradicsomszószt, a sriracha szószt és a mézet. A kész csirkeszárnyakat megmártjuk a pácban, és friss, aprított újhagymával megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a fűszeres csirkeszárnyak receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ezek a szuper csirkés receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Citrusos-sörös csirkeszárny fűszeres mogyorós nyári salátával
Currys csirkemell fűszeres sült répával és fehér spárgával
Rántott csirkecomb sajtos bundában narancsos kuszkuszsalátával