Hozzávalók
- 2 db banán
- 80 g zabpehely
- 2 ek chiamag
- 20 g holland kakaópor
- 480 ml mandulatej
- ½ tk vaníliaaroma
- 2 ek juharszirup
- ½ tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
A díszítéshez
- 1 db banán
- 1 ek kókuszchips
- 2 ek mogyoróvaj
- 4 - 5 db csokipasztilla
- 1 ek török mogyoró
Hozzávalók
- 2 db banán
- 80 g zabpehely
- 2 ek chiamag
- 20 g holland kakaópor
- 480 ml mandulatej
- ½ tk vaníliaaroma
- 2 ek juharszirup
- ½ tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
A díszítéshez
- 1 db banán
- 1 ek kókuszchips
- 2 ek mogyoróvaj
- 4 - 5 db csokipasztilla
- 1 ek török mogyoró
A banános zabkása elkészítése rém egyszerű: először a banánt egy tálban pépesre nyomkodjuk, majd az összes többi kimért hozzávalóval együtt felforraljuk egy lábasban, és körülbelül 10 percig főzzük, míg teljesen meg nem puhul a zabpehely. Fogyasztható még melegen vagy kihűtve.
Tetszés szerint díszítjük banánkarikákkal, kókuszchipsszel, mogyoróvajjal, csokicseppekkel és török mogyoróval.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett ez a zabkásarecept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!