Hozzávalók
- 20 g csokis pudingpor
- 400 ml tej
- 2 - 3 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés / csomag)
- 1 db banán (tisztítva kb. 100 g / db)
- 1 db tojás a kenéshez
Hozzávalók
- 20 g csokis pudingpor
- 400 ml tej
- 2 - 3 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 csomag leveles tészta (270 g-os kiszerelés / csomag)
- 1 db banán (tisztítva kb. 100 g / db)
- 1 db tojás a kenéshez
A csokis-banános papucs töltelékének elkészítéséhez a pudingport egy gyorsforralóba tesszük. Felöntjük kb. 100 ml tejjel, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet is, beletesszük a cukrot, majd közepesen erős lángon, forrástól számítva kb. fél percig kevergetve főzzük. Ha besűrűsödött, félretesszük, hogy langyosra hűljön.
Kiterítjük a leveles tésztát úgy, hogy a hosszabbik oldala essen felénk. A tésztát a rövidebbik oldallal párhuzamosan vágva 5 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabok alsó felére kanalazunk a pudingból, kb. 2 evőkanálnyit, majd ráhelyezünk 2-3 karika banánt. A felső részt egy éles késsel keresztben, kb. 0,5 centiméterenként bevagdossuk, hogy mutatósabb legyen a végeredmény, illetve hogy a gőz távozni tudjon. Ráhajtjuk a tésztát a krémes részre. A széleit összenyomkodjuk, és lekenjük enyhén felvert tojással. 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük a péksütiket.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Összesen: 40 perc
Ha tetszett a csokis-banános papucs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!